Tel Abyad'da yollar onarılıyor

Tel Abyad'da yollar onarılıyor

Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekât Merkezi, Suriye'nin Tel Abyad ilçesindeki bozuk yolları onarıyor.

Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen "Barış Pınarı Harekâtı" ile PKK/YPG'den alınan Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde, Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekât Merkezi'nin imar ve yol çalışmaları devam ediyor.

Yardım kuruluşları tarafından Tel Abyad ilçesinde yapılan gıda yardımlarının ardından Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekât Merkezi tarafından ilçede sağlık hizmetleri ve içme suyu çalışmaları yapılmıştı. Bu hafta ise Akçakale Sınır Kapısından başlayarak ilçe merkezine kadar hafriyat kaldırma ve temizlik işleri gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekât Merkezi'ne bağlı ekipler, dün de ilçe merkezindeki yollarda asfaltlama çalışması gerçekleştirdiler.

Önceki gün Karayolları Bölge Müdürlüğü araç ve personelinin görevlendirildiği Tel Abyad'da 60 ton sıcak asfalt serim çalışmaları tamamlanırken, uzun yıllardır bozuk yollar nedeniyle sıkıntı yaşayan Tel Abyad halkı Türkiye'ye teşekkür etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in talimatlarıyla Tel Abyad'da bulunan kamuya ait binaların envanter çalışmalarının devam ettiği, hasarlı ve kullanılamaz haldeki bina ve tesislerin onarılarak yeniden burada yaşayan halkın hizmetine sunulacağı öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler