​Tel Abyad'daki Arap aşiretlerden kardeşlik vurgusu

​Tel Abyad'daki Arap aşiretlerden kardeşlik vurgusu

​Kontrol altına alınan Tel Abyad’daki Arap aşiret liderleri, harekatı desteklediklerini belirterek eskiden olduğu gibi Kürt halkıyla kardeşçe yaşamaya devam edeceklerini vurguladılar.

Türkiye'nin başlattığı harekat sonrası Suriye Milli Ordusuyla birlikte kontrol altına alınan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad'da ikamet eden Arap aşiret liderleri, memleketlerinin PKK/PYD'den alınmasını sevincini yaşadıklarını belirttiler.

Akçakale'ye gelerek basın açıklamasında bulunan Arap aşiret liderleri, kardeşlik mesajı verdi.

"Kürtler, Suriye’nin bir parçası ve kardeşlerimizdirler"

Arap aşiret liderleri adına konuşan Rami Dos, "PYD, bulunduğumuz bu toprakları DAİŞ’ten almıştı. PYD ve PKK Suriye’nin birliğini tehdit ediyor. Şu anda burada bulunan Arap aşiretleri, PYD’nin baskısından dolayı Türkiye’ye karşıymış gibi görünse de aslında böyle değildir. Biz bundan sonra Fırat’ın doğusunda Türk Ordusu ve Suriye Milli Ordusuyla birlikte hareket edeceğiz. Burası PYD ve YPG’den temizlenirse güvenli bölge olacaktır. Burası temizlenirse tekrar istikrar kazanacak ve bu topraklardan hicret edenler tekrar güvenli bir şekilde geri dönecekler. Daha sonra tekrar burada beraber eskisi gibi birlikte yaşayacağız. Burada yaşayan Kürtler, Suriye’nin bir parçası ve kardeşlerimizdirler. Biz onlarla iftihar ediyoruz. Biz buradaki aşiret ve kabileler ile beraber oturup kalkıyoruz, aynı zaman da beraber yiyip içiyoruz. Bu kararı tüm aşiret ve kabilelerle beraber aldık. Herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler