TESSEP'ten başörtü düşmanlığına sert tepki

TESSEP'ten başörtü düşmanlığına sert tepki

Başörtülü kadınlara yönelik saldırılara tepki gösteren TESSEP Dönem Başkanı Arzu Demir, "Ne kadar çaba sarf ederlerse etsinler bu toplumdan İslam ruhunu söküp atamayacaklardır." dedi.

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Dönem Başkanı Arzu Demir, yaptığı yazılı bir açıklamayla son zamanlarda Türkiye'de başörtülü kadınlara yönelik artan saldırılara tepki gösterdi.

İstanbul Karaköy ve Beşiktaş'taki başörtülü kadınlara yönelik saldırıları anımsatan Demir, bu saldırıların bilinçli olduğuna işaret etti.

Tesettüre karşı saldırılarda duyarlılığın artması gerektiğini belirten Demir, "Peş peşe gelen ve tüm Türkiye gündemini meşgul eden başörtülü bayanlara saldırı vakalarının kendiliğinden gelişen olaylar olduğuna inanmıyoruz. İlk saldırı failinin yakalanamaması diğer saldırıyı da tetiklemiştir. Bu tür saldırıları, aynı zihniyete sahip kişilerce startı alınmış durumlar olarak değerlendiriyoruz. Saldırganlara karşı yapılacak ilk şey; bunların yaptıklarına duyarsız kalmamak ve çevredeki kişilerce buna mani olunmasını sağlamaktır. Ne acıdır ki, çevrede olup bitenlere halkımız ilk anda seyirci kalmaktadır. Tesettüre saldırı ile ilgili toplumsal duyarlılığımızı kaybedersek yarın daha ciddi saldırılar ile karşı karşıya kalabiliriz. Bunun önlenmesi için saldırganlar hemen yakalanıp yetkililere teslim edilmelidir. Böyle yapılmadığı için ilk olayı gerçekleştiren saldırgan hala yakalanamamıştır." dedi.

"Yasalar cesaret vermektedir"

Toplumun giderek değerlerinden uzaklaştığını müşahede ettiklerini vurgulayan Demir, "Unutulmamalıdır ki, İslam tarihinde ve yakın tarihimizde bu tür saldırganlıklar olmuştur ve anında tepki gördüğünden karşılık bulamamıştır. İşin acı tarafı; geçmişte bu tür saldırılara gayrimüslimler cüret ederken, maalesef günümüzde Müslüman görünümlü kişiler tarafından yapılmaktadır. Bu, toplumumuzun giderek değerlerimizden ne kadar uzaklaştırıldığının da göstergesidir. Aile yapısının zarar göreceği yasaların yürürlükte olması başkalarına bu anlamda cesaret vermektedir. İlk saldırı örneğinde olduğu gibi saldırganın kendisine müdahalesini kadına şiddet olarak lanse etmeye kalkışması gibi sonuçların çıkmasına sebep olmaktadır." diye konuştu.

"Bu toplumdan İslam ruhunu söküp atamayacaklar"

Saldırıların önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Demir, konuşmasına şöyle devam etti:

"TESSEP olarak yetkili kurum ve kuruluşlara çağrımız; sadece kişisel duygular ile yapıldığına inanmadığımız bu saldırıların bir an önce derinlemesine araştırılıp varsa sistematik saldırıların önüne geçilmesi sağlanmalıdır. Laik zihniyetin arkasına sığınıp başörtüsü saldırısı ile beraber Peygamberler ve Müslümanlara hakaret etmenin hiç kimseye faydası olmamıştır ve olmayacaktır. Ne kadar çaba sarf ederlerse etsinler bu toplumdan İslam ruhunu söküp atamayacaklardır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.