Tillo tabelası dualar eşliğinde asıldı

Tillo tabelası dualar eşliğinde asıldı

Aydınları'ın eski ismi olan Tillo, Siirt Valisi Ahmet Aydın, milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören ve vatandaşların katılımıyla ilçe girişindeki tabelaya yeniden yazıldı

Siirt'in Aydınlar ilçesinin ismi düzenlenen törenle Tillo olarak değiştirildi. TBMM'den geçen isim değişikliği kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Siirt Valisi Ahmet Aydın, milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören ve vatandaşların katılımıyla ilçe girişindeki tabela törenle değiştirildi.

Vali ve milletvekilleri davul zurna eşliğinde halay çeken gruba eşlik ettikten sonra Aydınlar isminin yer aldığı tabelayı indirilerek yerine Tillo yazan tabela asıldı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu karar yerin altındaki ve üstündekileri ziyadesiyle sevindirmiştir. Yıllardır Tillo ismine hasret kalmıştık. Bir buçuk yıldır Siirt'teyim kime sorsanız Aydınlar ismini bilmiyor ve tanımıyordu. Tillo gönüllere nakşedilmiş. Ben şuna inanıyorum; bir beldenin, bir ilçenin ve bir ilin insanları o ismi istiyorsa muhakkak o talep yerine gelmelidir. Halktan korkmamak gerekir. Devlet ile millet bir olduğu zaman her şey güzel olur. Hatta Tillo insanları gibi yerin altında bulunan büyük zatlarda, memnun olmuştur. Desteklerinden ötürü Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum." şeklinde konuştu.

Tillo isminin değiştirilmesini öngören kanun teklifinin TBMM'de kabul edilmesinde büyük gayret gösterdiklerini belirten Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ise şunları söyledi, "Aydınlar ismi ilçemizle bağdaşmıyor. Herkes Tillo olarak biliyordu. Geçmişte değiştirilen isimlerin iade edilmesi için AK Parti olarak bu konuda büyük bir çalışma içine girdik. Bununla ilgili çeşitli düzenlemeler yapıldı. Biz daha önce milletvekilimiz Osman Ören ile birlikte yaklaşık 250 civarında milletvekilinin de desteğiyle bir kanun teklifi vermiştik. Sayın Başbakanımızın onayı ile yeniden bir kanun teklifi vererek Tillo ve Nevşehir Üniversitesi'nin isminin değiştirilmesi için başlattığımız bu çalışma olumlu sonuçlandı. Sayın Başbakan bize sabırlı olmamızı istedi ve nitekim demokratikleşme paketiyle Aydınlar ismi Tillo olarak değiştirildi. Bu bizi ziyadesiyle sevindirdi. Sadece Tillo ve Siirt'te değil, İstanbul ve diğer şehirlerde yaşayan Siirtlileri de sevindirdi. Tillo'nun yanı sıra Siirt ve diğer ilçelerindeki köy ve beldelerin de ismini değiştirdik. Ancak yinede ifade ediyorum; hangi köy, ilçe ve beldenin ismi değiştirilmek isteniyorsa orada oturan vatandaşlarımız müracaatta bulunabilirler. Böyle bir teşebbüs olursa TBMM kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız."

Tören daha sonra ilçe merkezinde devam etti. Kalabalık ilçe halkının da katılımıyla düzenlenen törende Aydınlar Belediyesi'nin yazıldığı tabela Tillo Belediyesi olarak değiştirilirken, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan duanın ardından Kaymakamlık binası da Tillo Kaymakamlığı olarak değiştirildi.

Tören, daha sonra İbrahim Hakkı Hazretleri Konferans Salonunda düzenlenen sunum ve ardından verilen kokteyle sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler