Tokyo Olimpiyatları'nda Cezayirli şampiyon judocudan işgalci siyonistlere tepki

Tokyo Olimpiyatları'nda Cezayirli şampiyon judocudan işgalci siyonistlere tepki

​Siyonist işgal rejimini temsil eden rakibiyle aynı müsabakada karşılaşmamak için Tokyo Olimpiyatları'ndan çekilen Cezayirli judocu Fethi Nourine, sergilediği izzetli tutum ve davranışla takdir topladı.

Tokyo'da düzenlenen olimpiyatlarda Cezayirli judocu Fethi Nourine, Siyonist işgal rejimini temsil eden rakibiyle bir müsabakada karşı karşıya gelmemek için yarışmadan çekildi.

Pazartesi günü ilk maçta Sudanlı judocu Mohamed Abdalrasool ile yüzleşecek olan Nourine, ardından oynanacak turda siyonist Tohar Butbul ile karşı karşıya gelecekti.

Perşembe günü geç saatlerde bir televizyon kanalına konuşan Nourine, Filistin davasına verdiği siyasi desteğin bir siyonistle rekabet etmesini imkansız hale getirdiğini söyledi.

"Filistin davası tüm bunlardan daha büyük"

Fethi Nourine, "Olimpiyatlara ulaşmak için çok çalıştık. Ancak Filistin davası tüm bunlardan daha büyük” dedi. Judocu, kararının nihai olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu yarışma Nourine’nin çekildiği ilk yarışma değil. Cezayirli judocu daha önce de Tokyo'daki 2019 Dünya Şampiyonası’ndan bir siyonist rakiple yarışmaktan kaçındığı için yarışmadan çekilmişti.

Daha önce İranlı judocular da siyonist rakiplerine karşı rekabet etmeyi reddederek benzer tavır sergilemişlerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.