Trump: Erdoğan'la telefon görüşmesi yaptım

Trump: Erdoğan'la telefon görüşmesi yaptım

ABD Başkanı Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

Twitter hesabı üzerinde açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'la telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurarak şunları söyledi:

"Bana küçük bir keskin nişancı ve havan ateşinin hızlı bir şekilde durdurulduğunu söyledi. O (Erdoğan) çalışma yapmak için, ateşkesi ya da ara vermeyi çok istiyor. Kürtler de bunu istiyor. Müthiş bir çözüm olmak üzere. Bu düşüncenin yıllar önce olmaması çok kötü. Bunun yerine her zaman yüzeysel anlamda geçici çözümler üretildi. İki taraf da iyi niyet gösteriyor. Başarılı olmak için iyi bir fırsat var. ABD (bölgedeki) petrolü güvence altına aldı, Türkiye ve Kürtler de tutuklu bulunan IŞİD militanlarının muhafazasını çifte güvenlikle sağladı.

Şu anda bana gelen bilgiye göre bazı Avrupalı milletler, ilk kez kendi ülkelerinden gelen IŞİD militanlarını geri almaya istekliler. Bu çok güzel bir haber ancak bunların (IŞİD militanlarının) biz yakaladıktan hemen sonra iade edilmesi gerekiyordu. Olsun yine de büyük bir ilerleme kaydedildi."

Trump, bunun yanında Erdoğan'ın perşembe akşamı sosyal medyadan paylaştığı "barış mesajına" "Terörü yen, terörü yenelim" cevabını verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler