Trump'ın azil duruşmasında Demokratların belge ve tanık talepleri reddedildi

Trump'ın azil duruşmasında Demokratların belge ve tanık talepleri reddedildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı Senato'daki ilk azil duruşmasında Cumhuriyetçiler, Beyaz Saray'dan belge ve tanık talep eden Demokratların önergesini reddetti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın azline yönelik yargı sürecinde Senato'daki ilk duruşma başladı.

Yargılamada Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı’ndan kendi siyasi çıkarları için siyasi rakibi Joe Biden hakkında soruşturmalar başlatmasını istemesinin ve Kiev’e askeri yardımı askıya almasının görevi kötüye kullanmak olup-olmadığı karara bağlanacak.

Trump ayrıca azil sürecinde Kongre’nin görevini yapmasına engel olmakla da suçlanıyor.

Duruşmayı Anayasa Mahkemesi Başkanı John Roberts yönetiyor.

Duruşmada ilk olarak Demokrat senatörler yargılama aşamasının usulleriyle ilgili bazı değişiklik önergeleri sundu. Demokratların yargılamada kullanılmak üzere, Beyaz Saray'dan belge istenmesine yönelik talebi Senato tarafından reddedildi. Oylamada Senato'daki Cumhuriyetçilerin tamamı "hayır" oyu kullandı.

Trump, geçen yıl Temmuz ayında Zelenski ile yaptığı telefon konuşmasında 2020 seçimlerinde siyasi rakibi olması muhtemel Demokrat Parti Başkan aday adayı Joe Biden ve oğlunun iş ilişkileri hakkında soruşturma yürütmesini istemek ve bu ülkeye yapılması planlanan 391 milyon dolarlık askeri yardımı bu soruşturmalar başlayıncaya kadar askıya almaya çalışmakla suçlanıyor.

Görevi kötüye kullanma ve Kongre’ye engel olmakla suçlanan Trump, ABD tarihinde azille karşı karşıya kalan dördüncü başkan.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.