TÜMRAD Başkanı Heybet Aslanoğlu: "Sağlık atamalarında şeffaflık ve adalet istiyoruz"

TÜMRAD Başkanı Heybet Aslanoğlu: "Sağlık atamalarında şeffaflık ve adalet istiyoruz"

Sağlık meslek lisesi mezunlarının kadroya geçişte yüksek puanlarla mağdur edildiklerini belirten Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu, sağlık atamalarında şeffaflık ve adalet istediklerini söyledi.

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu, kadroya alınan sağlık çalışanları ve kadroya alınma şekilleri hakkında yazılı açıklamada bulundu. Üniversitelerin sağlık çalışanı alımına ilişkin ilanlarının şeffaf olmadığını belirten Aslanoğlu, birilerine göre tamamen adrese teslim personel alımında bulunulduğunu iddia etti.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 pandemisi ile mücadeleye devam edildiğini hatırlatan Aslanoğlu, “Ülkemizde sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları sayesinde Covid-19 pandemisi kısmen de olsa kontrol altına alınmış ancak 10 binin üzerinde sağlık çalışanı Covid-19'a yakalanmış ve 30’un üzerinde hekim ve sağlık personelimiz hayatını kaybetmiştir. Bu süreçte başta kamu hastaneleri olmak üzere üniversite hastaneleri ve bazı özel hastaneler de pandemi hastanesi olarak ilan edilmiştir. Pandemi ile mücadelede personel eksikliğine rağmen sağlık çalışanlarımız bu başarının en önemli kahramanı olmuştur.” dedi.

22 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan rakama göre pandemi ile mücadele kapsamında üniversite hastanelerinde 8 bin 635‘i sağlık personeli 5 bin 865’i işçi olmak üzere 14 bin 500 kadro tahsis edildiğini hatırlatan Aslanoğlu, yapılan açıklamanın ardından YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın kadroların dağılımı ile ilgili bilgilendirme yaptığını söyledi.

“Objektif, kriterlere uygun, şeffaf bir şekilde alım yapılmasını istiyoruz”

Aslanoğlu, “Bizler üniversite hastaneleri için tahsis edilen sağlık personeli kadrolarına atamaların ÖSYM tarafından merkezi yöntemle yapılmasını beklerken üniversitelerin ilanları ile karşılaştık. Üniversitelerin ilanlarında başvuru şartlarına baktığımızda büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Çünkü ilan edilen şartlar şeffaflıktan uzak, tamamen birilerine göre düzenlenmiş adrese teslim olduğu aşikârdır. Örnek bir üniversite Radyoloji Teknikerliği kadrosuna 3’üncü basamak bir hastanede 12 yıl çalışma şartı yanı sıra birçok belge ve sertifika talep ettiğini üstelik bu belgelerin bazılarının tahsis edilen kadro ile doğrudan bir ilişkisinin olmadığı görülmektedir. Bizler adalet istiyoruz. Kamuya alınacak her personelin objektif kriterlere uygun şeffaf bir şekilde alım yapılmasını istiyoruz. Kişiye özel hazırlanmış şartlarla tahsis edilen kadroların atanmayı bekleyen 100 binlerce sağlık çalışanını huzursuz etmiştir. Devlete ve resmi kurumlara olan güveni azaltmıştır.”

"Yüksek puanlarla mağdur edildik"

Toplam sayıları 26 bini bulan Radyoloji Teknisyeni, Anestezi Teknisyeni, Tıbbi Laboratuvar Teknisyeni, Diş Protez Teknisyeni ve Tıbbi Sekreter gibi farklı branşlardan sağlıkçının sağlık meslek liselerinden mezun olduğunu söyleyen Aslanoğlu, şöyle konuştu: “Sağlık hizmeti vermeye yetkili kılındığımıza dair diplomalarımızı aldık. Sağlık Meslek Liselerine 3 yıldır kadro verilmiyor, atama yapılmıyor. Oysaki bizler KPSS sınavlarına çok zor şartlarda hazırlandık ve yüksek puanlar aldık. Ancak 3 yıldır atamalarda Sağlık Meslek Lisesi mezunlarına kadrolarda yer verilmemesi bizleri mağdur etmiştir. Acil Tıp Teknisyenliği branşından alım yapılması ise atanmayı bekleyen sağlık çalışanları arasında huzursuzluğa sebep olmuştur. Sağlık Meslek Lisesi mezunu sağlıkçılar olarak sesimizi ve mağduriyetimizi duyurmak için sosyal medyada etkinlikleri düzenleyerek, videolar hazırlayarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Artık Yeter! Atanmak istiyoruz! Kendi mesleğimizi yapmak için kadro istiyoruz!”

Sağlık Bakanlığından 3 farklı talepte bulunan Aslanoğlu, taleplerini şu şekilde sıraladı: "Kamuya tahsis edilen kadroların branşlar arasında adil bir şekilde dağıtılmasını, Kamuya alınacak Sağlık Personelinin şeffaf ve objektif ölçütlere göre yapılması, Sağlık Meslek Lisesi ortaöğretim mezunlarının mağduriyetlerinin giderilmesi ve ilk atamalarda yeterli sayıda kadro tahsis edilmesi.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.