​Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı Ağrı'da yapıldı

​Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı Ağrı'da yapıldı

​Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ağrı'da düzenledikleri toplantılarının ardından temaslarda bulundular.

TBB Encümen Toplantısı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in başkanlığında, Ağrı'da gerçekleştirildi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıya; Ağrı Valisi Süleyman Elban, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve bölgedeki bazı ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, toplantının Ağrı'da gerçekleşmesinin kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

Daha sonra kürsüye çıkan TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Ağrı'nın önemli bir coğrafyada olduğunu ve bölgede dağcılık faaliyetlerinin yapılabileceğini kaydetti.

Bütün belediyelerin güçlerini birleştirmeleri gerektiğini belirten Şahin, "Ağrı, dağı ile insanıyla çok özel, kültürü ile çok özel. Şehirler yarışmıyor, şehirlerin kardeşliği yarışıyor. Bölgesel kalkınmada daha çok insanı buraya getirmeniz, çok kıymetli olan inanç turizmini hep birlikte geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Burada gücümüzü birleştirip uluslararası alanda da bu güzelliği daha iyi tanıtmanız gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla Ağrı çok özel bir il. Yaklaşık 10 gün önceye kadar Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve bütün ekibi buradaydı. Altyapı projeleri, çevre düzenlenmesi, üst yapı projeleri gibi birçok alanda önemli kararlar alındı. Ağrı değişiyor, gelişiyor, güzelleşiyor. Bölge değişiyor, gelişiyor ve güzelleşiyor. En önemli kısım bunları konuşabilmemiz için güvenlik. Güvenlik söz konusu olduğu zaman şuraları altınla düşerseniz bir şey ifade etmiyor. O yüzden güvenli şehir, güvenli bölge konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı. Önemli yol kat edildi. Hem basın mensupları, hem Ağrı halkından buna sahip çıkmalarını istiyorum." dedi.

Şahin, "Her bir başlıkla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Katılımcılık, saydamlık, şeffaflık, tasarruf, verimlilik üzerine Belediyeler Birliği'nin bütün başkanlığımızın her bir başlığında bir vizyon koyup bunun çalışması içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ağrı Valisi Süleyman Elban kısa bir konuşma yaptı.

Program yapılan yemek ikramının ardından bir dizi ziyaretler ile devam etti. Oteldeki toplantının ardından toplantıya katılan belediye başkanları önce tekstil kenti, daha sonra KODLAAĞRI projesinin yürütüldüğü Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi ziyaret edildi. Son olarak makamında Ağrı Valisi Süleyman Elban'ı ziyaret eden heyet son olarak Ağrı Belediyesine geçtiler. Şahin, daha sonra makamında ziyaret ettiği Sayan'a, TBB tarafından kente gönderilen iş makinelerinin anahtarlarını teslim etti.

Burada yapılan toplantı hakkında basına değerlendirmede bulunan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yeni belediye yasasına nelerin eklenebileceğinin görüşüldüğü toplantının verimli geçtiğini dile getirdi.

Sayan, "Türkiye Belediyeler Birliği toplantısını Ağrı'da gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 belediye başkanı toplantıya katıldı. Parti farkı gözetmeksizin sayın Fatma Şahin'in başkanlığında Ağrı'da çok önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı hem ilimiz ve hem de bölge belediyeleri açısından verimli bir toplantı oldu. Sorunlar tartışıldı, belediyeler ile ilgili neler yapılabilir, yeni belediye yasasına neler eklenebilir, buradaki eksikler yerinde tespit edildi. Çok güzel bir çalışma oldu, bir günlük bir çalışmada olsa verimli geçti. " şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler