Türkiye’nin üretmeden tüketen bir ülke oldu iddiası

Türkiye’nin üretmeden tüketen bir ülke oldu iddiası

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türkiye’nin üretmeden tüketen bir ülke haline geldiğini söyledi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, yaptığı yazılı basın açıklamasında, üretime dikkat çekti. “Üretmeyen bir ülke haline geldik.” diyen Erel, şöyle dedi:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti ekonomik anlamda çok zor şartlardan geçektedir. Yani cari işlemler açığının yaklaşık 50 milyar dolarlara ulaştığı, günümüzde Türkiye’nin üretimden yana büyük sıkıntılar yaşadığı, üretmeden tükettiği, Türkiye’de ekonominin beton ekonomisine teslim edildiği ve şuanda Türkiye’nin tüm kaynaklarının aktarıldığı, bunun dışında kamu kurumlarının diğerlerine ödeme yapmadığı, her geçen gün hayat pahalılığının arttığı bir duruma geldi. 25-30 sene önce Almanya’dan gelen insanlar “biz işte iki tane şeftali alıyoruz, iki tane patlıcan alıyoruz” laflarına gülüp geçiyorduk. Türkiye ‘de bu duruma geldi. Ama bu duruma gelmesi ihtiyacının azlığından değil, parasının yokluğundan dolayı. Dolayısı ile bugün büyük şehirlerimizde hatta küçük şehirlerimizde bile zavallı annelerimiz millet görmesin diye hava karardığında pazar yerlerinde atılan sebze ve meyvelerin işe yarayan şekillerini toplama gayretinde olması Türkiye’nin ekonomisinin ne hale geldiğini göstermektedir.”

“Üretim durdu, her şeyi dışardan alır hale geldik”

Mevcut hükümetin yanlış politikalarının sonucunda, tarımı ve çiftçiliği bitirdiğine dikkat çeken Erel, “Ben bir taban siyasetçisiyim. Seçim bölgeme zaman zaman otobüs ile de gelip gidiyorum. Pazar yerlerini de esnaf da geziyorum. Toplumun her katmanında büyük sıkıntılar var. İşte Türk milleti aile bağlarının güçlü olmasından dolayı, ailesinde durumu iyi olan bir insanın ailenin diğer fertlerine rahatlatmasından dolayı bugünleri atlatma çaba ve gayretindeyiz. Günümüzde artık aile içerisinde ekonomik durumu iyi olan insanların sayısının azalması vatandaşlarımızın perişan olmasına sebep oluyor. Bakın benim memleketim Aksaray’dan her son baharda köylerinden İstanbul’da Ankara’da oturan akrabalarına kamyonlarla soğan, patates, bulgur gönderilirdi. Son yıllarda artık bunlar yok. Çünkü köyde artık bunlar üretilmiyor. Köylü de kendisi artık dışardan alıyor. AK Parti çiftçiliği bitirmek ile, köyde tarımı bitirmekle beraber şehirdeki insanların hayat standartlarına da kazma ve balta vurduğunun farkında değil. Her şeyi dışardan alacağız da parayı nerden alacağız. Biz dışarıya ne satıyoruz ki ne alalım.” dedi.

“Her şeyi dışardan alıyorsanız ekonomiyi nasıl ayakta tutacaksınız”

"Hem tarımda üretim yok hem fabrikalarda üretim yok." diyen Erel, “Bu ekonomi nasıl düzelecek. Ondan sonrada ekonomi de reform yapacağım diyorsun. Bu şartlarda üretim olmayan yerde ekonominin düzelmesi mümkün değil. Siz köyde tarımda, kobilerde, fabrikalarda üretemiyorsanız, her şeyi dışardan alıyorsanız Türk ekonomisi nasıl ayakta kalacak? Buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti devletinin toprakları cenabı haktan bir lütuf. Bu kadar basiretsizliğe rağmen, bu kadar beceriksizliğe bu kadar yolsuzluğa, bu kadar suiistimallere rağmen halen bizi doyurmaya devam ediyor. Bunun kıymetini bilmek lazım. Yoksa bu topraklar gerçekten nimetlerini har vurup harman savurmadan adil bir dönüşüm şeklinde milletimize dönüştürebilsek, köylümüzün çiftçimizin üretimini destekleyebilsek, Türk milleti mutlu ve Türk devleti güçlü olacaktır. Ancak AK Parti idaresinde bunu görmek mümkün değil.” dedi. 


Türkiye’nin üretmeden tüketen bir ülke oldu iddiası

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.