UCİM Genel Başkanı Özkan: "Leyla'yı örgütlü bir şekilde aç bıraktılar"

UCİM Genel Başkanı Özkan: "Leyla'yı örgütlü bir şekilde aç bıraktılar"

Ağrı'da davası görünen Leyla Aydemir'in cinayetiyle ilgili basın açıklaması yapan UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, katillerin ve onları koruyanların adalet önünde hesap vereceğini söyledi.

Sabah saatlerinde Ağrı Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan Leyla Aydemir davasında tanıkların ifadesi alındıktan sonra dava avukatları dinlendi.

Mahkeme Başkanının okuduğu bir gizli tanığın ifadesi üzerine mahkeme 27 Nisan'a ertelendi.

Davayı takip eden STK'lar mahkeme sonunda adliye binası önünde bir basın açıklaması yaptılar.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Saadet Özkan, üyelerin katılımıyla basın açıklaması yaptılar.

Açıklama yapan Özkan, mahkeme heyeti tarafından kendilerinin davaya müdahil edilme talebinin reddedildiğini belirtti.  

Leyla Aydemir'in cinayetinin örgütlü bir şekilde işlendiğine dikkat çeken Özkan, katillerin ve onları koruyanların yargı önünde hesap vereceğini vurguladı.

Özcan, "Geçen celse sanıkların bir bir ifadelerinin nasıl değiştiğini gördük. Savcının geçen celsede tutuklama talebi vardı, bu defa tutuklamaları da kaldırdı. Burada kafamızda soru işaretleri uyandı. Davada somutlaşmış durumların soyutlaştırılmış bir hale getiriliyor olmasını anlamış değiliz. Yani bugün Leyla'nın katillerinin hep birlikte nasıl organize olduğunu görüyoruz. Biz organize olmuş katillere karşı buradayız. Organize edilmiş bir suça karşı buradayız. Leyla için sesimizi gür çıkaracağız. Bizim müdahillik talebimiz kabul edilmedi, konuşturulmadık bile. Neden konuşturulmadık, biz Kanarya Sevenler Derneği değil Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğiyiz. Leyla'yı örgütlü bir biçimde aç bıraktılar, dipfrize koydular, ardından üstünden kıyafeti çıkardılar, sonrasında da bir suyun kenarına adice attılar. Katiller ve onları koruyanlar adalet önünde hesap verecekler. Devletin varlığı, yargının gücü ve adaletin mülkün temeli olduğunu unutturmayacağız. Bu davada nisan ayına ertelendi. 27 Nisan tarihinde saat 10'da burada hazır olacağız. Leyla için sesimiz gür çıkacak. Anladık ki babasının gücü, STK'ların gücü ve sosyal medyanın gücü daha da fazla artmalı. Hep birlikte Leyla'nın çıkaramadığı sesi olacağız ve onun için burada hazır bulunacağız. Çocuklar vatandır, vatanımıza sahip çıkacağız." ifadelerini Kullandı.

UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise, "Bizim davaya müdahil olmamızı neden istemiyorlar. Medya gelmesin, sivil toplum örgütleri de gelmesin. Emin olun arkadaşlar biz geleceğiz, bu işin peşini bırakmayacağız. Bizi, kaç gündür insanlar nasıl arıyor, nasıl yazıyorlar biliyor musunuz? Gidecek misiniz? Orada olacak mısınız? Bizi temsil edecek misiniz? Biz onlara çok rahatlıkla hep şunu söylüyoruz, medya da orada olacak, biz de orada olacağız, biz bu ülkenin vicdanıyız. Leyla'nın katilleri ortaya çıkıncaya kadar, Leyla'nın katilleri tutuklanınca ya kadar. Bakın katiller diyoruz, tutuklanınca ya kadar bize rahat yok." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.