Uluslararası Kudüs Gençlik Meclisi'nden halkları Müslüman olan ülkelere çağrı

Uluslararası Kudüs Gençlik Meclisi'nden halkları Müslüman olan ülkelere çağrı

Uluslararası Kudüs Gençlik Meclisi (UKGEM), siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yaptığı saldırılara ilişkin halkları Müslüman olan ülkelere çağrıda bulundu.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği öncülüğünde kurulan Uluslararası Kudüs Gençlik Meclisi (UKGEM) tarafından halkları Müslüman olan ülkelerin yöneticilerine "Kudüs" çağrısı yapıldı.

Siyonist işgal rejimi tarafından Filistin'de devam eden saldırılarına ilişkin UKGEM tarafından yayımlanan bildiride, halkları Müslüman olan tüm devlet yöneticilerine Kudüs için harekete geçme çağrısı yapılarak şu ifadelere yer verildi:

Bizler, farklı kıtalarda ve ülkelerde kardeşlik elini her zaman hissettiğimiz ve mazluma, mağdura sahip çıktığına şahitlik ettiğimiz Türkiye'nin öğrenim için kucak açtığı uluslararası öğrenciler olarak, halkları Müslüman olan ülke yöneticilerine Filistin'e destek olma çağrısında bulunuyoruz. israilin, Filistin topraklarını silah ve zorbalıkla işgal ettiği günden bu yana sürdürdüğü terör ve zulme boyun eğmeden şanlı mücadelesini sürdüren Filistinli direnişçi kardeşlerimiz, canlarıyla ve kanlarıyla Mescid-i Aksa'yı savunarak genci, yaşlısı, kadını ve erkeğiyle ümmetin yüz akı olmuşlardır.

"Filistin'de yaşananları hakikat penceresinden tüm dünyaya aktaran medya kuruluşları önemli bir duruş sergilemiştir"

Bildirinin devamında, "Gerek israil zulmünü haykırmak ve Filistinli kardeşlerimize destek vermek için meydanlarda toplanan binlerce insanıyla gerekse de devleti yönetenlerin kararlı söylemleriyle de Türkiye, bu süreçte kardeş Filistin halkının yanında olduğunu göstermiştir.  Bununla birlikte dünyanın birçok yerinde dini, dili ve ırkı fark etmeksizin vicdan sahibi bireyler ve topluluklar israilin son günlerde devam eden kutsal mabet saldırılarını, yeni yerleşim yeri adı altında işgalini ve Gazze'de hedef gözetmeksizin çocuk, genç, kadın ve yaşlı yüzlerce sivil insanın ölümü ve sayısı binlerle ifade edilen insanın da yaralanmasına yol açan süreci protesto ve telin etmiş, mazlum Filistin halkının yanında durarak zalim israile meydan okumuşlardır. Ayrıca, Kudüs'te ve Gazze'de yaşananları hakikat penceresinden tüm dünyaya aktaran medya kuruluşları ve bireysel/kurumsal sosyal medya organizasyonları da israil terörünün neden olduğu dramları bütün insanlığa göstererek önemli bir duruş sergilemiştir. Tüm bu destek faaliyetlerini görmekten ve her geçen gün sayısının artmasından memnuniyet duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.

"Gün özgürlüğümüz ve namusumuz olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma günüdür"

Siyonist işgal rejimi ile tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiği belirtilen bildirinin devamında, "Uluslararası Kudüs Gençlik Meclisi çatısı altında renkleri ve ırkları farklı ancak kardeşliği bir olan gençler olarak, bütün İslam alemine çağrıda bulunuyoruz; gün, kandillerine yağ göndermekle yükümlü olduğunuz kutsalınız, mabediniz, onurunuz, kimliğiniz, özgürlüğünüz ve namusunuz Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma günüdür. Artık kınama dönemi bitmiş, israilin anladığı dilden cevap vermenin vakti gelmiştir. israil ancak güçten anlar. israil barbarlığına ve terörüne dur diyemeyen tüm sorumluların yarın biz gençlere vadedebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Derhal gerekeni yaparak israille olan tüm ilişkilerinizi kesin ve gerek siyasi gerekse de askeri yaptırımları aynı masanın etrafında hayata geçirin. Filistin halkının insan onur ve yaşamına dair tüm temel haklara ulaşabilmesini sağlayacak yöntemleri uygulayın." denildi.

"İşgalden arındırılmış Özgür Filistin topraklarında buluşacağımız günleri sabırla bekliyoruz"

Son olarak bildiride, "Çağrımız, Filistin'de yaraları sarmak değil, tüm Müslümanların el birliğiyle yaraların sebebi bataklığın kurutulması çağrısıdır. Ümmetin dirilişi ve esaretten kurtuluşu direnişten geçtiği halde yaşananlar karşısında üç maymunu oynayanlar bilmelidir ki akıtılan her Müslüman kanının lekesi üzerlerine yapışacak ve mahşerde bu lekeyle tanınmanın utancıyla yüzleşeceklerdir. Bu vesile ile mazlumun yanında ve zalimin karşısında olmayı kendine düstur edinmiş gençler olarak yüz yıldan fazla bir süredir her türlü eylemini lanetlediğimiz terör şebekesi israilin işgali altındaki kutsalımız Mescid-i Aksa'yı savunan Filistin halkını selamlıyoruz. Toprakları terörist israil tarafından işgal edilmeye çalışılırken onur ve şerefiyle direnen Filistin halkının yanında olduğumuzu yineliyor ve birlikte yürüttüğümüz mücadele neticesinde işgalden arındırılmış Özgür Filistin topraklarında buluşacağımız günleri sabırla bekliyoruz." şeklinde belirtildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler