Uluslararası Kudüs Müessesesi: Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmak şer’i bir görevdir

Uluslararası Kudüs Müessesesi: Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmak şer’i bir görevdir

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, düzenlediği basın toplantısıyla 14 Mart’a kadar devam edecek Uluslararası Kudüs Haftası faaliyetlerini başlattığını duyurdu.

Basın toplantısında konuşan Uluslararası Kudüs Müessesesi Başkanı Ahmed Ebu Halebiyye, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmanın şer’i bir görev olduğunu söyledi.

Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunma konusunda gevşeklik göstermenin büyük bir suç olduğuni belirten Ebu Halebiyye, söz konusu savunmanın canla, malla, bilgi ve düşünceyle, medya ve kanunla, işgale karşı direnişi destekleme yoluyla yapılabileceğini belirtti.

Ebu Halebiyye, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmanın her Filistinli, Arap ve Müslüman için büyük bir şeref olduğunu kaydetti.

Kutsal toprakların siyonistlerin saldırılarına maruz kaldığını ifade eden Ebu Halebiyye, Kudüs halkının işgalcilerin planlarına karşı gösterdiği cesur direnişle tarih yazdığını belirtti.

Ebu Halebiyye, Filistin Vakıflar Bakanlığı’nın ve Uluslararası Kudüs Haftası faaliyetlerine katılan kurumların herkesten hutbeler, konferanslar ve paneller, sesli ve görüntülü kayıtlar, televizyon ve radyo programları aracılığıyla Filistin davasına destek vermelerini istediğini söyledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.