Ürdün Parlamentosu: Mescidi Aksa baskını Müslümanların duygularına açık bir saldırıdır

Ürdün Parlamentosu: Mescidi Aksa baskını Müslümanların duygularına açık bir saldırıdır

Ürdün Parlamentosu Filistin Komitesi, siyonist işgalci yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemelerinin açıkça Müslümanların duygularına saldırı olduğunu belirtti.

Komite yaptığı açıklamada, onlarca siyonist işgalcinin Mescidi Aksa alanına baskın düzenlemesinin çatışma ortamını daha da tahrik edici bir hareket olduğunu dile getirdi.

Açıklamada; "Aşırı siyonist görüşleriyle tanınan Heykel Dağı Örgütü'nden sayıları 172'yi bulan yahudi yerleşimcilerin bazı güvenlik görevlileriyle birlikte Mescidi Aksa alanına girmesi çatışma ortamını daha da kızıştıracak ve tıkanıklığa yol açan sorunun daha da artmasına neden olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Komite, bu tür hareketlerin işgal rejiminin gözetiminde gerçekleştirilmesine son derece tepkili olduğunu dile getirdi.

İki buçuk aydan beri Coronavirus nedeniyle kapalı olan Mescidi Aksa'nın bugün sabah açılmasından sonra binlerce Müslümanın sabah namazlarını burada kılmasının ardından işgal güçleri müdahalede bulunarak Müslümanları zorla dışarı çıkarmış ve siyonist işgalcinin baskın düzenlemeleri için izin vermişti. İşgal çeteleri de özellikle Babu'r-Rahme kısmına baskın düzenlemişlerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler