Uyuşturucu ile mücadelede reçetemiz İslam’dır

Uyuşturucu ile mücadelede reçetemiz İslam’dır

HÜDA PAR Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak için düzenlediği basın açıklamasında, uyuşturucu illetiyle mücadelede reçetenin İslam olduğu vurgulandı.

HÜDA PAR Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanlığı, uyuşturucu ile mücadelede ciddi adımların atılması ve farkındalık oluşturulması için bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan gençlik kolları üyesi Üsame Kılınç, uyuşturucu kullanımını bitirmeye yönelik adımlar atılması gerektiğini söyleyerek, “Uyuşturucu illeti her geçen gün toplumumuzu ve geleceğimizi tehdit altına almaktadır. Uyuşturucu kullanım yaşı ilkokul çağına kadar düşmüş, okullar parsellenerek uyuşturucu çeteleri tarafından bölüştürülmüştür. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan hükümet başta olmak üzere, kurum ve kuruluşlar istatistikleri bir kenara bırakarak uyuşturucunun kökünü kurutmak için bir seferberlik başlatmaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.  

“Henüz uyuşturucu illeti ile tanışmamış gençlerimize yönelikte de çalışmalar yapılmalıdır”

Ülkede paylaşılan istatistiklere göre en az bir kez uyuşturucu kullananların sayısının bir milyon 300 bin ve uyuşturucudan dolayı tutuklananların sayısının ise 50 bin kişi olduğunu belirten Kılınç, “Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılacak çalışmalar, bu sayıyı düşürmekten ziyade uyuşturucu kullanımını tamamen bitirmeye yönelik olmalıdır. Öte yandan bu illete bulaşanlara yönelik yapılacak olan çalışmaların yanında, henüz uyuşturucu illeti ile tanışmamış, geleceğimiz olan gençlerimize yönelikte de çalışmalar yapılmalıdır.” dedi.

“Gençliğimizin bu illette bulaşmaması için asli görev ailelere düşmektedir”

Ailelerin sevgi ve şefkati çocuklarından eksik etmemeleri gerektiğini de sözlerine ekleyen Kılınç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Uyuşturucu illetine bulaşan gençlerimize yönelik yapılan çalışmalarda, bu illete bulaşanların ana sebepleri arasında ailelerin kendileriyle yeterince ilgilenmemesi, ebeveynlerinden göremedikleri ilgiyi, şefkati dışarıda aramalarıdır. Bunun yanında bölgemizdeki işsizlikten dolayı boşta kalan gençlerin yaşadıkları sıkıntılar sonucu uyuşturucu illetine bulaştıklarını görüyoruz. Uyuşturucu illeti ile mücadele kapsamında yapılacak çalışmalarda ve gençliğimizin bu illette bulaşmaması için asli görev ailelere düşmektedir. Aileler sevgi ve şefkati çocuklarından esirgememelidirler. Aile hayatından kopuk yaşayan gençlerin her türlü illete bulaşacaklarının bilinmesi gerekmektedir. Aileler, çocuklarını İslam ahlakı üzerine yetiştirmelidirler. İslam’ın maneviyatından kopuk yaşayan gençler çareyi farklı yerlerde aramakta ve sonuçta uyuşturucu illetine bulaşmaktadırlar. Uyuşturucu ile mücadelede reçetemiz İslam’dır. Öte ayandan bu illetin önüne geçilebilmesi için halkın da topyekûn olarak buna karşı bir seferberlik ilan etmesi gerekmektedir. Herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

“Huzurlu olan gençlerin uyuşturucu illetine bulaşmaları imkânsızdır”

Bölgede yaşanan işsizlikten dolayı gençlerin psikolojik bunalım yaşadığına ve bu durumun onları uyuşturucu madde kullanımına ittiğine değinen Kılınç, “Her fırsatta, ‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ diyen hükümet yetkilileri de bir an önce üzerlerine düşen görevleri yapmaları gerekmektedir. İşsizlikten dolayı gençlerimizde oluşan psikolojik bunalımın önüne geçilmesi için bölgemizde istihdam alanları oluşturulmalı, gençlerimiz bu psikolojiden kurtarılıp istihdama kazandırılmalıdır. Çalışan, evine ekmek götüren bir gençlik huzurlu olacaktır. Huzurlu olan gençlerinde uyuşturucu illetine bulaşmaları neredeyse imkânsızdır.” açıklamasında bulundu.

“Bu tür söylemlerden uzak durulmalı”

Uyuşturucu ile mücadelede kullanılan dile de dikkat çeken Kılınç, “Halkın yarısından fazlasının fakir olduğu ve beşte birinin açlık sınırının altında olduğu bir ülkede, uyuşturucu ile ilgili yapılan operasyonlarda genellikle ‘bu kadar TL'lik uyuşturucu yakalandı’ denmesi bu işi cazip bir hale getiriyor. Bu tür söylemlerden uzak durulmalı, aksine ‘Uyuşturucu yine can aldı’ şeklinde söylemler kullanılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“İslami bir çevreye bürünerek bu illetten kurtulabilirler”

Uyuşturucu illetine bulaşmış gençlere de seslenen Kılınç, son olarak şöyle konuştu: “Son olarak, uyuşturucu illetine bulaşmış genç kardeşlerimize kendi çevrelerini değiştirmelerini tavsiye ediyoruz. İslami bir çevreye bürünmeleri için İslam ile hemhal olmuş genç kardeşlerimizle bir arada hareket ederek, bu illetten kurtulabilirler. Onlarla beraber kendi yaşamlarını da İslami bir yaşam modeline sokmaları gerekiyor. Kur’an-i iklimden geçmeleri gerekiyor. Kur’an-ı Kerim’i okumayı biliyorlarsa okumalı, O’nun maneviyatını yaşamalıdırlar. Bizim tüm dertlerimizin reçetesi İslam’dır. Uyuşturucu illetinden de ancak İslam’ sarılarak kurtulabiliriz.” 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler