Vali Bilmez'den ilginç "İran turisti" yorumu

Vali Bilmez'den ilginç "İran turisti" yorumu

​Shoppin Fest'in lansmanında konuşan Vali M. Emin Bilmez'in, "Van'a gelen turistlerin sayısını her geçen gün arttırmamız lazım. Eğer biz İranlıları burada namaz kılmaya, oruç tutmaya zorlarsak hiçbiri buraya gelmez." açıklamaları ilginç karşılandı.

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek Shoppin Fest Alışveriş Festivali’nin lansmanı Vali Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla yapıldı. Programda konuşan Vali Bilmez'in Van'a gelen turistlerin sayısını her geçen gün arttırmamız lazım. Eğer biz İranlıları burada namaz kılmaya, oruç tutmaya zorlarsak hiçbiri buraya gelmez. İlimize gelen her insanın aradığını bulabildiği bir ortam sunmalıyız." açıklamaları ise ilginç karşılandı.

Van Valiliğinin internet sitesinde yer alan habere göre, Valilik himayesinde 15-29 Mart'ta düzenlenecek festival kapsamında kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, Van'ın tarih boyunca hep alışverişin merkezi olduğunu ve bu özelliğiyle çevredeki illere yön verdiğini söyledi.

Van’ı geçmişi ve güzellikleriyle tanıtmak gerektiğini belirten Bilmez, "Eski Van'ı yeniden ihya etmek istiyoruz. Bütün renklerin, çiçeklerin kardeşçe bir arada yaşadığı kenti özlüyoruz. Van'a gelen İranlı misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Misafirlerimizin hayal ettiği, umduğu imkanları sunmak zorundayız. 'Misafir umduğuyla değil, bulduğuyla yetinsin' dersek, İranlı turistler Van'ı transit geçer." dedi.

Van'da hoşgörü kültürünün egemen kılınması gerektiğine dikkat çeken Vali Bilmez, Türkiye’de ekonomik olarak en kaliteli turistin İran’dan gelen turist olduğunu belirtti.

Van'a İran'dan ciddi bir rağbetin olduğunu söyleyen Bilmez, "Türkiye'ye gelen yabancı turistler içerisinde ekonomik olarak en kaliteli turist İran'dan gelen turisttir. Çünkü bunlar hem eğlenmeye hem de alışveriş yapmaya geliyor. Oysa İstanbul, Antalya ve İzmir'e gelen turistlerin büyük bir kısmı sadece eğlenmeye geliyor. Alışveriş kısmı çok eksik kalıyor. Bunun için Antalya, İzmir, İstanbul ve Erzurum gibi iller Van'a gelen turistlere göz dikmiş." dedi.

"İranlıları burada namaz kılmaya, oruç tutmaya zorlarsak hiç biri buraya gelmez"

Bilmez, devamında şunları söyledi: "Bu nedenle bizim Van'a gelen turistlerin sayısını her geçen gün arttırmamız lazım. İran'a yakın olmanın avantajını kullanmamız lazım. Eğer biz İranlıları burada namaz kılmaya, oruç tutmaya zorlarsak hiç biri buraya gelmez. Kendi ülkesinde de oruç tutabilir, namaz kılabilir. İlimize gelen her insanın aradığını bulabildiği bir ortam sunmalıyız. Kentimizi sürekli canlı tuttuğumuzda buradaki sorunlarımızı daha iyi çözüp birbirimizi daha iyi anlayacağız."

Vali Bilmez'in bu açıklamaları ilginç karşılanırken "Eğer biz İranlıları burada namaz kılmaya, oruç tutmaya zorlarsak hiç biri buraya gelmez." sözüyle de tam olarak neyi kast ettiği ise anlaşılmadı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.