Valilikten açıklama: Samsun'daki afette 2 vatandaş hayatını kaybetti

Valilikten açıklama: Samsun'daki afette 2 vatandaş hayatını kaybetti

Samsun Valisi Osman Kaymak, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde öğle saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrası meydana gelen sel felaketini yerinde inceleyerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yaşanan selde zarar gören köprü ve dere ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Osman Kaymak, yapılan çalışmalar hakkında Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç'tan bilgi aldı.

Vali Osman Kaymak incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "Bugün öğlen saatlerinde başlayan Salıpazarı ve Terme ilçelerimizdeki aşırı yağışlar nedeniyle Salıpazarı'ndan gelen Terme çayının taşmasıyla karşı karşıya kaldık. Maalesef Salıpazarı ilçemizde sel sularına kapılan Ahmet Yıldız ve heyelan altında kalan Bilal Arslan adlı vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Salıpazarı'nda şuan yağışlar durdu ve sular 1-2 metre aşağı çekildi." Şeklinde konuştu

Vali Kaymak, "İlk belirlemelere göre tekstil fabrikası, sanayi bölgesinde bulunan işyerleri, devlet hastanesinin bodrum katında ve tarım arazilerimizde su baskınına ilişkin zararlar mevcuttur. Sel gören bölgede Büyükşehir Belediyemize ait 16 araç ve 20 personel, SASKİ'ye ait 16 araç ve 40 personel, AFAD'a ait 2 araç ve 10 personel, Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait 4 araç ve 4 personel olmak üzere, toplam 38 araç ve 74 saha personeli görev yapmaktadır." bilgisini paylaştı.

"Sahil Güvenlik Komutanlığımıza ait helikopter mahsur kalan 6 vatandaşımızı gerçekleştirilen operasyonla kurtarmıştır." diyen Vali Osman Kaymak, "Aşırı yağışlardan etkilenen tarım işçileri ve vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına yönelik olarak Kızılay ve AFAD ekiplerince kumanya, yatak, battaniye ve çadır yardım çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Samsun Valisi Kaymak, "Bu bölgemiz metrekareye yaklaşık 140 kg yağış aldı. Şuan Terme çayında taşma yok. Allah'a şükür Terme ilçemizde başka bir sıkıntı yaşanmadı. Arazilerimizdeki ürünlerde kayıplarımız var. Yarından itibaren Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz bölgede çalışma yapacaklar. Yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından en kısa zamanda bölge halkımızın zararları karşılanacak. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz devlet olarak tüm birimlerimizle her zaman yanlarındayız. Allah hepimizi daha büyük afetlerden korusun." şeklinde konuştu.

İncelemelerde Samsun Valisi Osman Kaymak'a DSİ Samsun 7. Bölge Müdürü Nazmi Koçak ve AFAT Müdür Vekili Levent Uçarlı da eşlik etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.