Van'da 4 mahallede okullar 10 gün tatil edildi

Van'ın Saray ilçesine bağlı Dolutaş, Yeşilalıç, Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde Coronavirus vakalarının artış göstermesi üzerine okullar 10 gün tatil edildi.

Van'ın Saray İlçesinde vaka sayılarının bir anda artış göstermesi üzerine filyasyon ekipleri çalışma başlattı. İlçenin 4 mahallesinde 14 yeni vaka tespit edildiği ifade edildi.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Özalp ilçesinin Çubuklu Mahallesi ile Tuşba İlçesinin Altıntepe Mahallesi'nde gizli yapılan taziyeler nedeniyle Covid-19 vakalarının artması sonrası, Saray ilçesinde de Dolutaş, Yeşilalıç, Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde yeni vakaların tespit edildiği belirtildi.

İlçenin Dolutaş ve Yeşilalıç mahallesinde hastaneye başvuran vatandaşların testlerinin pozitif çıkması üzerine Van'dan filyasyon ekipleri bu iki mahallede çalışma başlattı. Yapılan görüşmelerde testi pozitif çıkan vatandaşların temaslılarının Dolutaş ve Yeşilalıç mahalleleri dışında Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde de olduğunun ortaya çıkması üzerine, birçok temaslıdan numuneler alındığı ifade edildi.

Şu ana kadar 14 yeni pozitif vakanın tespit edildiği mahallelerde, okulların 10 gün süreyle tatil edildiği aktarıldı. Filyasyon ekipleri çalışmalarını sürdürürken, jandarma ekiplerinin de mahallelerde devriye atmaya başladığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler