Van’da alternatif yol çalışmaları sürüyor

Van’da alternatif yol çalışmaları sürüyor

İpekyolu Belediyesi, araç ve yaya trafiğini sağlıklı bir ulaşım ağna kavuşturmak amacıyla ilçe merkezinde başlattığı alternatif yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırlarındaki yollarda zemin düzenleme, malzeme serme ve alternatif yol açma hizmetlerine hız kazandırdı.

Bu bağlamda Kazım Karabekir Caddesine alternatif olarak açılan Uzun Sokak’taki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların ulaşım ağında sıkıntı yaşanmaması adına Kazım Karabekir Caddesine alternatif olan Uzun Sokak’taki alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Söz konusu yolda, malzeme serme, yol genişletme ve zemin iyileştirme hizmetleri hızla tamamlanarak, asfalt kaplama aşamasına getiriliyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Bir taraftan salgınla mücadele ederken diğer taraftan çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Normalleşme sürecine doğru gittiğimiz bu günlerde ilçemizin alt yapı sorunlarını tek tek çözerek, şehir trafiğini rahatlatacak adımlar atıyoruz. Bu amaçla Kazım Karabekir Caddesine alternatif olarak gördüğümüz Hafiziye Mahallesi Uzun Sokak, Halilağa Mahallesi Zambak Sokak ve bağlantı yollarında 2 Kilometrelik alternatif yolları imar planına uygun bir şekilde tek tek açıyoruz. İpekyolu ilçemiz bir anlamda Van’ın merkezi konumunda. Bu anlamda şehir trafiğinin yüzde seksenlik kısmı ilçe sınırlarımızda kalıyor. Mevcut yolların hali hazırdaki durumu araç trafiğini kaldırmakta yetersiz kalıyor. Bu konuda daha kalıcı çözümler üretmek gerektiğine inanarak, alternatif yollar üzerinde çalışıyoruz. İlk etapta Uzun Sokak’ta çalışmalara başladık. İlerleyen zamanlarda diğer caddelerimize de alternatif yollar açmayı veya mevcut yollarımızda altyapı ve genişletme çalışmaları yaparak, şehir trafiğinin daha konforlu hale getirilmesini planlıyoruz.” dedi.

Yürütülen hizmetler kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Halilağa Mahallesi, Mescioğlu ve Türközü Sokaklar ile Halilağa Mahallesi Zambak Sokak bağlantılarındaki yol açma reglaj, dolgu, malzeme serme ve sıkıştırma çalışmalarına da devam ettiği belirtildi.


Van’da alternatif yol çalışmaları sürüyor

Van’da alternatif yol çalışmaları sürüyor

Van’da alternatif yol çalışmaları sürüyor

Van’da alternatif yol çalışmaları sürüyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler