Van'da balkonlar bahçeye çevriliyor

Van'da balkonlar bahçeye çevriliyor

Tarımsal üretimi destekleyen projeleri ile sürekli gündemde olan İpekyolu Belediyesi, "Fide bizden üretim sizden" adlı proje ile sebze fidesi dağıtımına başladı.

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, evlerinin balkonunda, terasında veya bahçesinde ekim yapmak isteyen vatandaşlara, sebze fidesi dağıtımına başladı.

Toplam 75 bin adet sebze fidesinin dağıtımına başladıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Doğan Nurses, amaçlarının sebze yetiştiriciliğini ilçede teşvik etmek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

İpekyolu Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekili Sayın Sinan Aslan’ın talimatları doğrultusunda, kent genelinde ve pek çok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarımsal destek çalışmalarımız kapsamında; geçtiğimiz günlerde çiftçimize nohut ve mısır tohumu dağıtımına başladık. Yine bu hafta başında, duyurusunu yaptığımız sebze fidesi dağıtımlarımızla evlerinin terasında, balkon ya da bahçesinde sebze yetiştirmek isteyen vatandaşlarımıza fide desteği sağlamaya başladık. Tüm İpekyolu ilçemiz sakinlerini bu güzel çalışmaya sahip çıkmaya davet ediyoruz."

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların balkon, teras veya bahçelerinde sebze yetiştirmesi ve tarıma destek olmak amacıyla, 75 bin adet sebze fidesi dağıtacak. Fideler, domates, salatalık ve biberden oluşuyor.


Van'da balkonlar bahçeye çevriliyor

Van'da balkonlar bahçeye çevriliyor

Van'da balkonlar bahçeye çevriliyor

Van'da balkonlar bahçeye çevriliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler