Van'da "Bir Genç Bir Dünya" spor kursları yoğun ilgi görüyor

Van'da "Bir Genç Bir Dünya" spor kursları yoğun ilgi görüyor

İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün "Bir Genç Bir Dünya" projesi kapsamında faaliyet gösteren spor kursları 500 öğrencinin katılımıyla devam ediyor.İpekyolu ilçesi sınırlarında ikamet eden çocuklara ve gençlere ücretsiz ola

İpekyolu ilçesi sınırlarında ikamet eden çocuklara ve gençlere ücretsiz olarak verilen spor kurslarına gençler yoğun ilgi gösteriyor.

İpekyolu Belediyesi, alanında uzman antrenörler tarafından verilen, hentbol, futbol, basketbol, voleybol, atletizm, yüzme, plates, futsal, güreş, kick boks ve tenisten oluşan kurslarla toplamda 3 bin 500 kişiyi sporla buluşturmayı hedefliyor.

"Bir Genç Bir Dünya" spor projesi ile gençlerin fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimine katkı sağlamayı planlayan İpekyolu Belediyesi, spor alanındaki faaliyetlerine devam ediyor.

İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Sinan Aslan, "Toplumun en önemli yapılarından biri olan ve sosyal grup olarak adlandırılan genç nüfusun önemi gün geçtikçe artmaktadır. Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, potansiyellerinin tam anlamıyla ortaya çıkarabilecekleri imkân ve zemini hazırlamak, sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını sağlama noktasında belediyeler büyük önem taşımaktadır." dedi.

"Bir Genç Bir Dünya" düsturuyla çıkılan yolda gerek Türkiye'nin gerekse Van'ın en büyük zenginliğinin genç sermaye olduğuna vurgu yapan Aslan, "İlçemiz sınırları içerisinde bulunan okullarda İlçe Halk Eğitim Merkezi destekli 45 antrenör ve 11 branşta açtığımız sportif kurslarla; gençlerin fizyolojik kapasite ve özelliklerinin en iyi biçimde gelişmesine yardımcı olmak, hareketli yaşamı desteklemek, grup ve takım etkinlikleri yoluyla başkaları ile sosyal ilişki kurabilme becerilerini güçlendirmek ve serbest zamanlarında profesyonel bir şekilde eğitim görmelerini amaçladık. Biliyoruz ki, spora vereceğimiz mana gençliğe vereceğimiz mananın öz kardeşidir." ifadelerini kullandı.

Aslan, "Bu amaçlar doğrultusunda İpekyolu ilçesinde, sporu kültür haline getirmeyi, gençlere iyi ve arzu edilen sosyal alışkanlıkları kazandırmayı, kendini gerçekleştiren, güçlü ve zayıf yönlerini tanıyarak sınırlılıklarını bilen, kendine güven duyan ve davranışlarını kontrol edebilen gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Gençlerle birlikte topluma sporu sadece sporcuların yapmadığını, aslında sporun bir hayat tarzı olduğunu benimsetmeyi hedefliyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler