​Van'da "dinamik denetim süreci" toplantısı düzenlendi

​Van'da "dinamik denetim süreci" toplantısı düzenlendi

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Sinan Aslan başkanlığında, "Dinamik Denetim Süreci" toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanlığının Covid-19 tedbirlerine yönelik gönderdiği "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge kapsamında İpekyolu Belediyesi Toplantı Salonunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre Düşük Risk Grubunda olan Van’da, kontrollü normalleşme döneminde İpekyolu ilçesinde yapılacak denetimler ve alınacak ek tedbirler Kaymakam Sinan Aslan’ın başkanlığında masaya yatırıldı.

Toplantıda İpekyolu ilçesinde mevcut faaliyetlerine devam eden İş Yeri Denetim Ekibi ve Mahalle Denetim Ekibine ilaveten Belediye Denetim Ekibi, Meslek Odaları Denetim Ekibi, İş Güvenliği Sertifikasına Sahip Personel Ekibi ve Gıda Denetmenleri Ekibinden oluşan Genel Denetim Ekibi'nin ilçe genelinde kapsamlı denetim faaliyetlerinde bulunmaları amacıyla; İlçe kurum ve kuruluş personeli, mahalle muhtarları ile ilgili meslek odaları temsilcilerini de içine alan toplam bin kişiden oluşan denetim ekibi oluşturuldu. İlçedeki kamu kurumlarında görevli müdür ve diğer idarecilerin başkanlığında (Koordinatörlüğünde) oluşturulan bin kişilik ekip içerisinden ise toplam 170 kişilik alt ekip kolları da belirlenerek dinamik denetim modeli uygulamasına geçilmesine karar verildi.

Kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte Coronavirus ile mücadelede dinamik bir sürecin başladığını hatırlatan Kaymakam Aslan, “Belirlenen çerçevede her bir ilçe müdürünün başkanlığında kolluk ve diğer kamu personelinden oluşan genel denetim ekipleri düzenli olarak her gün sahada bulunmalı. Kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilir olması için denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliği çok önemlidir. İlçemizde bulunan meslek odaları veya bunlara bağlı alt odalardan ise denetim ekibine katkı sağlanmalıdır. Bu virüs ilçemizde azaldı ama bu azalmanın tekrar bir ivme kazanmaması için herkesin çok duyarlı olması gerekiyor. Denetimleri yakinen takip edeceğiz. Düşük riskli kategoride kalmak için tedbirlerimizi artırarak yoğunlaştıracağız.” dedi.


​Van'da

​Van'da

​Van'da

​Van'da

​Van'da

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.