Van'da ilaçlama çalışmalarına hız verildi

Van'da ilaçlama çalışmalarına hız verildi

​Van Büyükşehir Belediyesi çevre ve insan sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığının koordinasyonunda 20 araç, 50 çalışan açık alanları düzenli olarak ULV, mistblower ve biocycle motorlarla ilaçlıyor.

İlaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor.

Coronavirus'e karşı toplu yaşam alanları, toplu taşıma araçları, hastaneler dezenfekte edilirken, bir taraftan da çevre ve insan sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı 7/24 hizmet verdiklerini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Vektörle Mücadele Merkezi Müdürü Senem Erol, "Özel ekipman ve araçlarımızla göl yüzeyi, bataklık ve kayalık bölgelerde ilaçlama yapıyoruz. İlaçlama çalışmamızı etkin şekilde yürütüyoruz. Yaptığımız etkili çalışmalarla haşere ve sineklerin varlığında gözle görülür azalma var. Vatandaşlardan çok olumlu tepkiler geliyor. Çalışmalarımız aralık ayı sonuna kadar devam edecek." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.