Van İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu: "Pandemi ile mücadelede tedbirleri elden bırakmayın"

Van İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu: "Pandemi ile mücadelede tedbirleri elden bırakmayın"

Van'daki hastanelerin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Van'da 2 doktorun enfekte olduğunu ancak Coronavirus'ü yendiklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, pandemi sürecinde Van'daki hastaneler ve hastane personeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sünnetçioğlu, "Covid-19 esas olarak solunum sekresyonları (tükürük, balgam vb.) ile bulaşmaktadır. Ayrıca hasta bireylerin öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçtıkları damlacıklarla kirlenen yüzeylere, diğer kişilerin elleri ile temas etmesi sonrasında ellerini ağız, burun veya göze götürmesi ile bulaşmaktadır. Bu nedenle el hijyeninin yanı sıra, ellerin sık temas ettiği yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonu salgının kontrolü için önemlidir." dedi.

"Hastane önlerinde oluşan kalabalıklar virüs bulaş riskini attırmaktadır"

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası'nın pandemi hastanesi olarak hizmet verdiğini hatırlatan Sünnetçioğlu, "Hastane olağanüstü durumlarda Coronavirus'le mücadelede de aktif rol alıyor. Coronavirus tedbirleri kapsamında, şüpheli vakalarda daha çabuk önlem alınması ve temasın azaltılması amacıyla hastane içerisinde Pandemi Polikliniği oluşturulurken, Coronavirus semptomuyla hastaneye gelen hastalar burada ön muayeneden geçiyor. Hasta ve cenaze yakınlarından istirhamım, hastane önlerinde kalabalık oluşturmamalarıdır. Oluşan kalabalık virüs bulaş riskini arttırmaktadır." ifadelerini kulandı.

"Bölge Hastanesi'nde hizmetler aksamadan devam ediyor"  

Coronavirus ile mücadelede zorlu bir süreçten geçildiğini ve virüs salgınıyla mücadele etmenin, hastanelerde olağanüstü tedbirler almanın son derece önemli olduğunu belirten Sünnetçioğlu; "Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binamızda sağlık hizmetlerimiz aksamadan devam etmektedir. Bilindiği gibi Covid-19 pandemisi sonrası normalleşme sürecine aşamalı bir şekilde 1 Haziran'dan itibaren girilmiş olup bu çerçevede Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tüm birimlerimiz, kliniklerimiz hizmete girmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için tüm tedbirler en üst düzeyde alınmıştır. Yine dünyada olduğu gibi bizde de Covid-19 salgınından en çok sağlık çalışanları etkilenmektedir. Hastanemizde 1 Haziran'a kadar sadece 2 doktorumuzun sonucu pozitif çıkmış, 2 doktorumuz da şifa bulmuştur." diye konuştu.

"Normalleşme süreci ile beraber 8 çalışanımızda virüs saptandı."

Normalleşme sürecinde 8 sağlık çalışanında Covid-19 virüsünün saptandığını dile getiren Sünnetçioğlu, "Hastalarımızı korumak için ameliyathane faaliyetlerimizi bir süreliğine tedbir amaçlı durdurduk. Ancak, acil ameliyatlarımızı en üst seviyede önlemler alarak devam ettirmekteyiz. Ameliyathane çalışanlarımızın filyasyonu tamamlandıktan sonra en kısa sürede tam kapasiteli olarak ameliyat hizmetlerimiz yeniden devam edecektir." şeklinde konuştu.

"Tedbiri elden bırakmayalım."

Pandemi sürecinden sonra taburcu olan hastalara tavsiyelerde bulunan Sünnetçioğlu, şunları söyledi:

"İpekyolu ilçemizde bulunan hastanemiz 'Pandemi Hastanesi' olarak hizmet vermektedir. Burada pozitif hastalarımız ile izolasyon ve karantinaya alınan hastalarımız bulunmaktadır. İyileşme sonrası evlerine taburcu edilmektedirler. Vatandaşlarımızdan ricamız; temizliğe dikkat edin, kalabalığa çıkmayın, maske takın, ellerinizi sık sık sabunlu suyla yıkayın, kolonya veya dezenfekte ile silin, mesafenizi koruyun, zira salgın bitmiş değil. Hastalık belirtisi olan kişilerin aile bireylerinden ve toplumdan uzak durmalarını ve bir sağlık kuruluşuna müracaat etmelerini istiyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.