Van’ın sokakları yeni çehresine kavuşuyor

Van’ın sokakları yeni çehresine kavuşuyor

İpekyolu Belediyesi, ilçedeki ara sokak ve caddeleri daha kullanışlı hale getirmek, modern bir görüntüye kavuşturmak için hem altyapı hem de üstyapı çalışmalarına ve projelerine devam ediyor.

Yapılan projeler öncesi Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, esnafla bir araya gelip fikir alış-verişinde bulundu.

Van'ın İpekyolu ilçesinde cadde ve sokaklarda çalışmaları kapsamında Bahçıvan Mahallesi, Yüzbaşıoğlu Sokak’ta (Hz. Ömer Camisinden Akdamar Oteline çıkan ara) belediye tarafından iyileştirme projesi uygulanacak.

Proje kapsamında 500 metrelik yolda aydınlatmalar, yol ve kaldırım çalışmaları yapılacak. Yine sokakta bulunan sağlı sollu dükkanların cepheleri tek tip olacak. Özellikle trafik yoğunluğunun önüne geçmek için bir metrelik orta refüj ve araç yük indirme, bindirmeleri için cepler yapılması yine proje dahilinde.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, uygulanacak proje öncesi Yüzbaşıoğlu Sokak esnafıyla ve ilgili birim müdürleri belediye hizmet binasında bir araya geldi. Başkanvekili Aslan, belediye olarak bir plan dahilinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İpekyolu çok büyük bir ilçe, birçok ilden büyük, bu da bizim çalışma sorumluluğumuzu arttırıyor. İlgili birimlerimizle beraber merkez ve kırsal mahallelerimizi tahlil ediyoruz. Yapılacak çalışmaları önümüze koyuyoruz. Yüzbaşıoğlu Sokak, kent için çok önemli bir lokasyon. Buradaki yapıların görüntüsü ve sokağın genel durumu Van’a yakışmıyor. Burada iyileştirme projesi uygulayacağız. Proje ile sokak hak ettiği modern, görüntüsüne kavuşacak. Tabi her zaman olduğu gibi bir yandan projeler yapıyoruz bir yanda ise o caddenin, sokağın esnafıyla istişare ediyoruz. Bizim için esnafımızın, sokak sakinlerinin fikirleri önemlidir. Projemizi ortak fikir çerçevesinde şekillendiriyoruz. Proje Van’ımıza, ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

Yüzbaşıoğlu sokak esnafı ve sakinleri de Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan’a uygulanacak proje için teşekkür etti.

İLKHA


Van’ın sokakları yeni çehresine kavuşuyor

Van’ın sokakları yeni çehresine kavuşuyor

Van’ın sokakları yeni çehresine kavuşuyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler