Muradiye Alkasnak köyü kutlu doğum etkinliği 2015

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü tarafından, Muradiye ilçesine bağlı Alkasnak (Sor) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü Muradiye ilçesine bağlı Alkasnak (Sor)köyünde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, bayanların çoğunlukta olduğu büyük bir katılımla  gerçekleşti. Malik Yavuzer ve Mesut Yılmaz’ın Türkçe ve Kürtçe sunuculuk yaptığı etkinliğe Molla Ali Aslan konuşmacı olarak katıldı.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hemen ardından mevlithanlar Kürtçe Mevlit okudu.

Grup Rahmet, Grup Besmele   ve Muradiye ihya Kız İlahi Grubunun Peygamber Efendimizi konu alan ilahiler seslendirdiği etkinlik coşkulu geçti.

“O zaman küçük kızların ölümü dayının evine gitmekti”

Programda Molla Ali Aslan Kürtçe yaptığı konuşmada. “Hz. Muhammed’den önce Arabistan halkı taşlardan, ağaçlardan ve helvadan putlar yapıp tapıyorlardı. Bu zamanın putperestleri gibi, zengin insanlar faiz ile fakirlere para veriyordu. Fakirler veremeyince o fakirlerin kız ve oğullarını meydana getirip hayvan gibi satıyorlardı. Eğer yine borçlarına yetmese  onu ve eşini  de köle edinir,  ömürleri yetene kadar çalıştırıyorlardı. O zamanda insanlar, kız çocuklarını utanç vesilesi olarak görüp, küçük yaşlarında ‘Dayının evine götüreceğim’ diye evden çıkartır, götürüp diri diri gömüyorlardı. O zaman küçük kızların ölümü dayının evine gitmekti. İşte insanlar o haldeydi. Anneler mazlumları,   kimsesizleri ve köleleri  dünyaya hür getirdiği halde, zalim ve despotlar onları hayvan gibi meydanlardan satıyorlardı, .İşte Allah, Hz. Muhammed’i (sav) onların imdadına gönderdi. Ve o insanlar, Hz. Muhammed’le (sav) izzet, şeref sahibi oldular ve aynı zamanda her birisi bir lider oldu. Allah ondan dolayı Hz. Muhammed’in (sav) sevgisini herkesin gönlüne koydu. Ondan dolayıydı ki, herkes diyordu; ‘Anam babam sana feda olsun ya resulalah.’ Bizler de kâinatı şahit tutarak diyoruz ki, Ya Resulalah! nasıl ki, kendi devrinde Bilalleri Kur’an ve sünnetle kurtardıysan, kızlar kadınlar ve köleleri hürriyette kavuşturduysan ve onlar sana ‘Anamız babamız sana feda olsun’ diyorlardıysa, bizler de burada Alkasnak’ta diyoruz ki, anamız, babamız, malımız, aşiretimiz ve bizim her şeyimiz sana ve senin yoluna feda olsun diyoruz ya Rasulalah!” ifadelerini kullandı.

Grup Besmele çocuk grubundan bir kız çocuğunun, günümüz mazlum ve mustazaflarını anlatan şiiri okuduğu sırada meydandakilerin duygulanarak, bazılarının göz yaşı döktüğü görüldü.  

Etkinlik Molla M. Emin Hoca’nın yaptığı dua  ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler