Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 337 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin 337 öğrencisinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Battal, yaptığı yazılı açıklamada, dün gıda zehirlenmesi şüphesiyle yaklaşık 293 öğrencinin Üniversite Hastanesine, 36 öğrencinin Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine, 8 öğrencinin Lokman Hekim Hastanesine müracaat ettiğini belirtti.

Başvuran öğrencilerin büyük kısmında ateş ve bulantı şikayetinin mevcut olduğunu ifade eden Battal, "Başvuranlara gıda zehirlenmesi ön tanısıyla gerekli tüm müdahaleler yapılmıştır. Bir süre müşahade altında bulundurulan 260 kişi taburcu edilmiştir. Şu an hastanemizde 33 kişi müşahade altında bulunmaktadır. Doktorlarımızdan aldığım bilgiye göre bunların da hayati tehlikesi bulunmayıp ilerleyen saatlerde bu kişilerin de taburcu edileceği şeklindedir. Bu öğrencilerimizden bazılarının ne Merkez Yemekhanesinde ne de KYK yurtlarında yemek yememesine rağmen aynı şikayetle hastanemize başvurmuşlardır." dedi.

Durumun kendilerine intikal edilir edilmez, bir soruşturma komisyonu kurulduğunu ve soruşturma başlatıldığını söyleyen Battal, "Soruşturma ekibimiz çalışmalarına başlamış olup, gerek üniversitemizin ve gerekse KYK yemekhanelerindeki yemeklerden örnekler alınmıştır. Aynı zamanda Sağlık il Müdürlüğü ve Tarım İl müdürlüğü ekipleri de yemeklerden örnekler almışlardır. Ayrıca hastalarımızdan da biyolojik tetkikler için gerekli numuneler alınıp etkenin izolasyonu için tetkikler yapılmıştır. Her üç kurum da incelemelerini titizlikle sürdürmektedir. Sonuçlar çıkınca durum netleşecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Bu konuda kimsenin en küçük şüphesi olmasın. Öğrencilerimize her zaman olduğu gibi bir baba şefkati içerisinde sahip çıkılmıştır. Haberi alır almaz Rektör, rektör yardımcıları ve bütün idari kadroyla birlikte bizzat hastaneye gidilerek tek tek öğrencilerimizle ilgilenilmiş ve sürekli takipleri yapılmıştır. Yapılan soruşturma ve incelemeler neticesinde durum netleşince elde edilen bütün bilgiler paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler