​Van'da izolasyon kuralına uymayan otobüs şofürü Covid-19 virüsünü 12 kişiye bulaştırdı

​Van'da izolasyon kuralına uymayan otobüs şofürü Covid-19 virüsünü 12 kişiye bulaştırdı

​Van Valiliği, Van'ın Tuşba ilçesinde ikamet eden, Coronavirus testi pozitif çıkan ve izolasyon kurallarına uymayan otobüs şoförünün 12 kişiye virüs bulaştırdığını açıkladı.

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Kalecik Mahallesi'nde ikamet eden ve il dışından gelen otobüs şoförü, 14 gün boyunca evde karantinada kalması gerekirken, kurallara uymadığı için ailesi ve temas kurduğu toplam 12 kişiye Covid 19 virüsünü bulaştırdı.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "İlimizde otobüs firmasında şoför olarak çalışan ve Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesi'nde ikamet eden bir kişinin Coronavirus (Covid 19) testi pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri tarafından Kalecik Mahallesi'ndeki evinde karantinaya alınan şahıs, izolasyon kurallarına uymayınca 12 kişiye daha Coronavirus bulaşmasına neden oldu." denildi.

Filyasyon kapsamında Mersin'den gelen otobüs şoförünün, il girişinde sağlık ekipleri tarafından durdurularak evinde 14 gün boyunca izolasyonda kalması için tutanakla tebligat yapıldığı, ancak bir süre sonra rahatsızlanarak hastaneye başvuran şahsın Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine, sağlık ekiplerinin şahısla birlikte ikamette yaşayanlar ve temasta olduğu kişilere ulaşarak Covid-19 testi yaptığı ifade edildi.

Yapılan testlerde ikamette izolasyona dikkat edilmediği için aynı aile ve bağlantılı olan 12 kişide Coronavirus tespit edildiği, filyasyon ekipleri tarafından pozitif vaka çıkan ailenin ikamet ettiği Kalecik Mahallesi'ndeki apartmanın karantinaya alındığı belirtildi.

Ayrıca şoförün, Gedikbulak Mahallesi'nde ziyaret ettiği kayınpederine ait olan evin de karantinaya alınarak çalışma başlatıldığı aktarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler