WHO’ya göre sıtma Sahra Altı Afrika'da Covid-19'dan daha fazla ölüme yol açabilir

WHO’ya göre sıtma Sahra Altı Afrika'da Covid-19'dan daha fazla ölüme yol açabilir

Dünya Sağlık Örgütünün raporlarına göre, sıtma salgınında görülen yüzde 15-20 dolaylarında bir azalışa rağmen, salgının Sahra Altı ülkelerinde Coronavirus'ten daha fazla can kaybına yol açması bekleniyor.

DSÖ Global Sıtma Programı Direktörü Pedro Alonso konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yeni bir şey değil. Ebola salgının görüldüğü zamanlarda, sıtmadan dolayı yaşanan ölümler eboladan daha fazla idi.” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, DSÖ'nün sıtma ile mücadele ekibi, ülkelerin ve uluslararası kuruluşların salgınla mücadele konusundaki çabalarını överek yaşanan Coronavirus salgınına rağmen sıtma ile mücadele çabalarının yolunda gittiğini açıkladı.

The RBM Partnership to End Malaria adlı sıtma ile mücadele platformunun başında bulunan Dr. Abdurrahman Diallo, sıtmadan dolayı meydana gelen ölümlerin yükselmesini engellemek için takdire şayan bir çabanın ortaya konulduğunu belirtti.

Diallo, sivrisineklere karşı milyonlarca ilaçlanmış ağın dağıtıldığını, evlerin ilaçlandığını ve çocuklara sıtmaya karşı ilaçların verildiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2018 yılında 411 bin kişi sıtmadan dolayı hayatını kaybederken, 2019 yılında bu sayı 409 bin kişiye düştü.

Sahra Altı Afrika neresi?

Sahra Altı Afrika, coğrafî olarak Sahra Çölü'nün güneyinde yer alan bölgeyi; siyasi olarak, aynı bölgedeki Sudan harici ülkelerin tamamını ifade eder.

Bölge, Afrika'nın Arap Devletleri'n bulunduğu Kuzey Afrika dışında kalan bölgesidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.