Yemen'deki mahkum takası Trump yönetiminin kararına takıldı

Yemen'deki mahkum takası Trump yönetiminin kararına takıldı

​Yemen'de Suudi destekli yönetim ile Ensarullah arasındaki mahkum takasının, görevdeki ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Ensarullah'ı terör listesine alacak olması nedeniyle ertelendi.

Xinhua'nın Yemenli bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Suudi destekli yönetim ile Ensarullah arasında Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde yapılan mahkum takası ertelendi.

Yetkili, mahkum takasının Cumartesi günü Ürdün'de Birleşmiş Milletler'in himayesinde başlamasının planlandığını ancak Washington'un Ensarullah'ı "terör listesine" alacak olması nedeniyle görüşmelerin ertelendiğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçen hafta, Joe Biden'ın göreve gelmesinden bir gün önce (19 Ocak) Ensarullah'ı kara listeye alacağını söylemişti.

Ancak, Birleşmiş Milletler ve Yemenli analistler, bu kararın yoksul Yemen ülkesinde, BM aracılığında yürütülen barış planını ve uluslararası yardım çabalarını daha da karmaşık hale getireceğine dikkat çekmişti.

Yemen'de, Suudi destekli Hadi yönetimi ile Ensarullah arasında 2014 yılının sonlarından bu yana çatışmalar sürüyor.

6 yıllık savaşta Suudi koalisyonunun sık sık saldırı düzenlediği ülkede şu ana kadar on binlerce insan hayatını kaybetti, 4 milyon insan yerinden oldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler