Yemen'e saldırılarını sürdüren Suudi öncülüğündeki koalisyon Londra'da protesto edildi

Yemen'e saldırılarını sürdüren Suudi öncülüğündeki koalisyon Londra'da protesto edildi

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Yemen halkına karşı uygulanan ablukanın kaldırılması ve saldırılara son verilmesi maksadıyla bir araya gelen yüzlerce gösterici, Suudi öncülüğündeki koalisyonun saldırganlığını protesto etti.

Londra'da bulunan Müslüman toplulukların yanı sıra çok sayıda İngiliz aktivisti de protestoya destek vermek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Suudi hükümetinin saldırganlığını protesto etmek için BBC binası önünde toplanan göstericiler, Yemen halkına karşı yıllardır süren saldırganlığı durdurması için İngiliz hükümetine çağrıda bulundu.

Öncekilere oranla Suudi ittifakına karşı yapılan gösterilerin en büyüğü olduğu gözlenen gösteride, koalisyon aleyhine sloganlar atıldı, mazlum Yemen halkına karşı uygulanan ablukanın kaldırılarak işlenen cinayetlere son verilmesi istendi.

Londra caddelerinde yürüyüş yapan göstericiler sık sık sloganlar atarak İngiliz hükümetini, Yemen'de suç işleyen Suudi Arabistan ve BAE gibi koalisyon güçleriyle var olan mevcut askeri ve silah anlaşmalarını sona erdirmeye çağırdı.

Gösteriye destek amaçlı katılanlara açıklayıcı broşürler dağıtan aktivistler, Suudi koalisyonunun, Yemen'de binlerce kişinin ölmesine ve yaralanmasına, uyguladığı ablukanın bir sonucu olarak da açlık ve yayılan hastalıklara ek olarak milyonlarca kişinin yer değiştirmesine yol açtığı ihlallere dikkat çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler