Yeryüzü Doktorları, Covid 19 tedavisi gören 2 bin kişiye "Destek Kiti" ulaştırdı

Yeryüzü Doktorları, Covid 19 tedavisi gören 2 bin kişiye "Destek Kiti" ulaştırdı

​Yeryüzü Doktorları, Coronavirus testi pozitif çıkan ve hastanelerde karantina altına alınan hastalar için geçtiğimiz ay başlattığı "Destek Kiti Ulaştırın, İyilik Bulaştırın" kampanyası kapsamında 18 hastanede 2 bin 55 kişiye yardım ulaştırdı.

Dernek, başlattığı kampanya kapsamında hastanelerde tedavi gören kişilere, pijama takımı, çorap, diş fırçası, diş macunu gibi temel ihtiyaçları içinde barındıran kitleri dağıtmaya devam ediyor. İlk olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başlatılan destek kitleri, şimdiye kadar 18 hastanede 2 bin 55 kişiye ulaştırıldı.

Kampanya hakkında konuşan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, "Kampanyamız yoğun ilgi gördü. Her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olan halkımız, şimdi de ne hastanedeki hastalarını unutuyor, ne mahallesinde, apartmanında desteğe ihtiyacı olanları… Biz de emanetleri yerine ulaştırmaya devam ediyoruz. Şu an birçok hastaneden aranıyoruz, hastalara bu kitleri ulaştırmamız isteniyor. Bunlarla birlikte kitleri alan hastalardan da çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirebiliyorsak ne mutlu bizlere… Şimdi daha çok destek ile daha çok hastaya ulaşmayı hedefliyoruz ve diyoruz ki halkımız evlerinde kalarak hem Coronavirus' ten korunabilir hem de evlerinden iyilik bulaştırabilir." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.