"Yetim çocuklarımızı sahiplenmemiz ve kimsenin eline terk etmememiz gerekiyor"

"Yetim çocuklarımızı sahiplenmemiz ve kimsenin eline terk etmememiz gerekiyor"

​Karlıova Milli Eğitim Din Öğretimi Şube Müdürü Abdullah Sevim, toplumda yetimlere daha çok sahip çıkılması ve kimsenin eline terk edilmemeleri gerektiğini belirtti.

Karlıova Milli Eğitim Din Öğretim Şube Müdürlüğü tarafında ilçede bulunan 25 yetim çocuk "Yetimler Bizim Her şeyimiz" programı kapsamında Karlıova Öğretmenevinde kurum amirleriyle bir araya gelerek yemekte buluştular.

Konu hakkında konuşan Din Öğretim Şube Müdürü Abdullah Sevim, "Yetimler Bizim Her Şeyimiz' sloganıyla düzenlediğimiz bu programda yetimleri sahipsiz bırakmamak ve onlara moral vermekti amacımız. Bu çocuklar yetim olabilir ama asla sahipsiz değildirler. Öğrencilerimizin okullarına uyumu artırmak, psikolojik, kişisel moral ve motivasyonlarını artırmak noktasında programı gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz." dedi.

 

Sevim, "Bir kimse, sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır, düsturu üzere toplumumuzda yetimlere daha çok sahip çıkmamız ve bu tür programları artırarak bu yavrularımızı sahiplenmemiz ve kimsenin eline terk etmememiz gerekiyor. Çoğu şehitlerimizin mirası olan bu yavrularımıza her ortamda destek olmalıyız. Emeği geçen başta İlçe Kaymakamımız Levent Yetgin’e, kurum amirlerimize ve herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yetimlere yönelik düzenlenen programa Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, İlçe Emniyet Müdür Resul Kabataş, Milli Eğitim Müdür Ali Yıldız ve kurum müdürleri katıldı.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler