YÖK'ten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma

YÖK'ten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), eşine özel kadro açtığı iddia edilen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma açtı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur. Konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Genel Kurulu 10 Ağustos'ta toplanacak olup rektörün durumu bu toplantıda acil olarak değerlendirilecektir. YÖK olarak, akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz." denildi.

Eşini daha önce İslami Bilimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atamasıyla, ardından da Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmesiyle gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Hüseyin Bağ, şimdi de Personel Daire Başkanlığı kadrosunda eşi için "adrese teslim ilan" iddiayla gündeme geldi.

"Öğretim görevlisi" ilanında "Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Dili ve Edebiyatı mezunu olmak, Dil alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, lisans sonrası en az 10 yıl deneyim, yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak ve ikinci dil bilmek" şartları arandı. Bu şartlara sadece Rektör eşi Derya Bağ'ın uyduğu belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler