Yüksekova'da PKK saldırısında hayatını kaybeden anne ve bebeği için tören düzenlendi

Yüksekova'da PKK saldırısında hayatını kaybeden anne ve bebeği için tören düzenlendi

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde PKK tarafından yolan tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden asker eşi ve 11 aylık bebeği için tören düzenlendi.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde PKK tarafından yolan tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden askeri personel eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya için tören düzenlendi.

Dün, Yüksekova'nın Kadıköy köyü Susat deresi mevkiinde askeri personel eşi Nurcan Karakaya’nın kullandığı sivil aracın geçişi esnasında PKK tarafından daha önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Nurcan Karakaya olay yerinde, ağır yaralanan 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya ise kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden anne ve bebeği için bugün sabah saatlerinde Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Umut Öztürk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yavuz Öztürk, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, polis ve askeri personel katıldı.

 Anne ve bebeğinin naaşları tören alanına getirilerek özgeçmişleri okundu. Hakkâri Müftüsü Faruk Gürbüz’ün yaptığı duanın ardından anne ve bebeğinin naaşları toprağa verilmek üzere helikopterle Yüksekova İlçesi’ne buradan da uçakla memleketi Sivas’a uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sivas'taki cenazeye katılacak

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da anne ve bebeğin Sivas'da düzenlenecek cenaze merasimine katılacağı öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.