“34 Kürt vahşice katledildi”

“34 Kürt vahşice katledildi”

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından Roboskî Katliamı yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yapıldı.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasını Şaban Gökhan okudu. Gökhan açıklamasında, halkın Roboskî katliamını asla unutmayacağını söyledi.

“O elim manzara halen taptaze gözlerimizin önündedir”

Şaban Gökhan, “Üç yıl önce tek suçları çoluk çocuklarının nafakasını temin etmek olan çoğu çocuk yaşta 34 Roboskîli mazlum Kürt,  devletin savaş uçakları tarafından  bombalanıp vahşice katledilmişlerdi.  Kürtler, insaflı ve gönlünde iman olan tüm insanlar Roboskî’nin mazlumlarına ağladılar.  Olayda hayatını kaybeden kardeşlerimizin karlar içinde yanmış cesetlerinin, o elim manzarası halen taptaze gözlerimizin önündedir.” ifadelerini kullandı.

“Bu halk asla Roboskî katliamını unutmayacak”

Açıklamanın devamında, “Mahkemeler bu olayın dosyasını kapatmış olabilir. Hükümette bu işin peşini bırakmış olabilir. Ama bu halk asla Roboskî katliamını unutmayacak ve katillerinin yakalanıp cezalandırma davasını sürdürecektir. Bu münasebetle Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi olarak menfur olayın mağdurlarının mazlumiyetini dile getirmeyi İslami ve insani bir sorumluluk olarak görmekteyiz.” denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.