4 kardeş yardım kuruluşu Hatay'da 2'nci aşevi ve koordinasyon merkezi kuruyor

4 kardeş yardım kuruluşu tarafından Kurulacak olan aşevi, sosyal market ve koordinasyon merkezi ile ilgili bilgi veren Abdulvahap Kaplan, Hatay'ın Defne ilçesinde açacakları 25 bin kişilik kapasiteli 2'nci aşevinin pazartesi'den itibaren hizmet verecek.

Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ve Yetimler Vakfı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yaklaşık bir aydır insani yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

4 kardeş yardım kuruluşu; Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve İskenderun'un ardından Hatay'ın Defne ilçesinde de 25 bin kişilik kapasiteli koordinasyon merkezi, aşevi ve sosyal market kurarak depremzedelerin yaralarını sarmak için aralıksız bir şekilde çalışmalarını devam ediyor.


Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Abdulvahap Kaplan, "Bugün depremin 28'nci günü. Avrupa Yetim Eli, Umut Kervanı, IHO-EBRAR ve Yetimler Vakfından oluşan 4 kardeş sivil toplum kuruluşunun birlikte organize ettiği deprem bölgesindeki çalışmalar devam ediyor. Şu anda Hatay'ın Defne ilçesindeyiz. 4-5 gündür burada koordinasyon merkezimizi kurmak için bir çaba içerisindeyiz. Koordinasyon merkezimizi pazartesi günü Beraat Gecesi'nde dualarla faaliyete koyacağız. 27 gündür Hatay'ın İskenderun ilçesinde çalışmalarımız devam ediyor. Burada binlerce aileye yemek, gıda ve diğer yardımları ulaştırıyoruz. Ulaştırmaya devam ediyoruz. Daha çok insana ulaşmak için daha geniş bir şekilde çalışmalarımızı devam edeceğiz." dedi.

"İlk günlerde yardımlar daha çoktu"

Abdulvahap Kaplan

Tüm deprem bölgesinde çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Kaplan, devamında şunları aktardı:

"İlk günlerde yardımlar daha çoktu. İnsanlar duygusal olarak acıların taze olması hasebiyle yardımlar geliyordu. Özellikle Ramazan ayının yaklaştığı bu zor günlerde hayırseverlerin yardımlarını esirgememelerini istirham ediyoruz. Rabbim mağdur kardeşlerimizin yar ve yardımcıları olsun. Hatay'da olmamız hasebiyle şunu da belirtelim ki gerçekten burada tahribat çok büyüktür. Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta da tahribat çok büyük boyutlarda ama bu hiçbir şekilde Hatay ile kıyaslanamaz. Henüz birçok bölgede elektrik ve sular yoktur. Sular kesik. Elektrikler jeneratör ile çalışıyor. Böylesi felaketin büyük olduğu bir yerde tabi ki ihtiyaçta fazlasıyla hasıl olacak. Özellikle Ramazan ayında herkesin yardımlarının esirgememelerini istirham ediyoruz."

"Halkın eksikleri ve ihtiyaçları neyse bu koordinasyon merkezimizde karşılanacak"

Hatay'ın Defne ilçesinde kurulacak olan koordinasyon merkezi, sosyal market ve aşevi hakkında da bilgi veren Kaplan, "Gıda çadırımız, aşevimiz ve sosyal marketimiz olacak. Bunlarla birlikte burada halkla iç içeyiz. Halkın eksikleri ve ihtiyaçları neyse bu koordinasyon merkezimizde karşılanacak. Gıda ve özellikle çocukların ihtiyaçları konusunda bir sosyal marketimiz olacak. 3-4 gün sosyal marketimiz faaliyet gösterecek. Biz bu ihtiyaçlar doğrultusunda buradaki halka hizmet vereceğiz. Gerçekten halk çok zor durumda gece burada hayat yok. Burası adeta ölmüş bir şehir. Kuracağımız aşevimizde binlerce insana sabah kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğini burada sıcak bir şekilde halkımıza sunacağız. Dediğimiz gibi tahribat büyük olduğu için herkesten yardımlarını esirgememelerini istirham ediyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.