6-8 Ekim unutturulmamalıdır

6-8 Ekim unutturulmamalıdır

HÜDA PAR Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanlığı, 6-8 Ekim saldırılarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarının yer aldığı afişleri ilçenin merkezi noktalarına astı.

HÜDA PAR Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanlığı, 6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş, Cumali Güneş, Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki’nin fotoğraflarının yer aldığı afişleri şehir merkezinin en işlek yeri olan Urfa Caddesi ile Özgürlük Meydanı’na astı.  

“6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz” yazılı mesajının olduğu afişler, görenlere tekrar 2 yıl önceki vahşeti hatırlattı.

Asılan afişlerde Yasin Börü’nün mazlumiyetini, HDP’nin ise iç yüzünü hatırladıklarını belirten Eşref Gümüş, yapılan vahşetin unutulmaması adına afişlerin asılmasını olumlu bir çalışma olduğunu söyledi.

Gümüş, “Bence güzel bir davranıştır. Bize 6-8 Ekim’de HDP yetkililerin çağrıları üzerine Yasin Börü’nün katledilişini hatırlatıyor. HDP’lilerin iç yüzünü hatırlatıyor. Yasin Börü’nün mazlumiyetini tekrar bize hatırlatıyor. 6-8 Ekim unutturulmamalıdır. HDP’nin iki yıl önce yaptığı o katliamı zihinlerde tutmak adına çarşı merkezinde asılan pankart, atılmış güzel bir adımdır. İnsan bu pankartı göründe o gün yaşanan vahşi olay insanın zihninde canlanıyor. Gerçekten o gün yapılan vahşet ne insanlığa ne de hiç bir kültüre, âdete sığmaz. Umarız toplum olarak bir daha böyle acılar yaşamayız. Toplum olarak huzur istiyoruz. HDP’nin bölgemiz üzerindeki zulmünü istemiyoruz. Yasinler ve Yasin gibi çocukların ölmesini istemiyoruz.

Hatırlanacağı üzere 6-8 saldırılarında Kızıltepe’de kayınının bayram ziyaretine gelen Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45) ile Mardin’de ikamet eden Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif (43) de PKK/HDP’liler tarafından katledilmişti.

Ayrıca gerçekleşen saldırılarda hedef alınan HÜDA PAR ilçe teşkilat binası uzun namlulu silahlarla taranmış, 2 partili de yaralanmış, sonradan bina ateşe verilmişti. Devam eden saldırılarda onlarca iş yeri de yakılıp yıkılıp yağmalanmıştı.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.