Adana Umut Der Suriyeli Mültecilere Umut Oldu Video

Adana Umut Der Suriyeli Mültecilere Umut Oldu Video

Ceylanpınar'da faaliyette bulunan Ensar Der'in yardım çağrısına olumlu yanıt veren Adana Umut Der, Suriyeli mülteciler için hazırladığı bir kamyon dolusu yardım malzemesini Ensar Der'e teslim etti.

ŞANLIURFA - Ceylanpınar İlçesinde faaliyet yürüten Ensar Der (Ceylanpınar Ensar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan çatışma sonucu Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere olan yardımlarına devam ediyor. Günde 500 aileye sıcak yemek veren dernek, mültecilerin kışlık ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyor.

 

Ceylanpınar'daki fakir ailelere de yardım eden dernek, stoklarının tükenmesiyle farklı illerdeki STK'lara yardım çağrısında bulundu. Ensar Der'in yardım çağrısı üzerine harekete geçen Adana Umut Der, temin ettiği bir kamyon dolusu malzemeyi Ceylanpınar'a getirerek Ensar Der yetkililerine teslim etti.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ensar Der Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıdal, kendilerine ulaşan yardımların tükenmesiyle kardeş dernekleri arayarak yardım talebinde bulunduklarını söyledi. Günde yaklaşık 500 aileye yardımda bulunduklarını ifade eden Sarıdal, daha önce de Şanlıurfa merkezde faaliyet yürüten Yardım Eli Derneğini arayarak yardım talebinde bulunduklarını belirtti.

 

Adana'dan gönderilen yardımları bizzat Ceylanpınar'a gelerek Ensar Der yetkililerine ulaştıran Adana Umut Der Başkanı Selahattin Yeniay, yardımları hakkında İLKHA'ya yaptığı değerlendirme şu ifadelere yer verdi: "Muhtaç, fakir ve mağdurlara yardım eden derneğimiz, nerde bir mağdur muhtaç varsa Allah'ın izniyle yardım ederek destek olmaya çalışıyor. Peygamber efendimiz (S.A.V) hadis-i şerifte 'Mü'min kardeşinin acısını hissetmeyen bizden değildir.' buyuruyor. Bizler de bu hadisi şiar alarak kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz."
Adana Umut Der'in yardım kamyonunda kışın acil ihtiyaçları olan battaniye ve yorganların yanı sıra kışlık giysiler bulunuyor. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.