Adıyaman Vartana Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan çocuklardan resim sergisi

Adıyaman Vartana Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan çocuklardan resim sergisi

Adıyaman Vartana Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan çocuklar tarafından açılan resim sergisinde 70 resim sergilendi.

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan 13 ile 18 yaş aralığındaki çocuklar duygularını kâğıda aktararak resmetti. 200 resim arasından seçilen 70 resim vatandaşların beğenisine sunuldu.

Bir AVM'nin etkinlik bölümünde açılan resim sergisi hakkında bilgi veren Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Fehmi Çelik "Adıyaman Vartana Çocuk Evleri Sitemizde kalan çocuklarımızın bir yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru resim sergisinin açılış töreninde bulunmaktayız. Açılışa geldiğimde bu kadar muhteşem, bu kadar profesyonel, bu kadar güçlü bir çalışma olacağını beklemiyordum. Hayretler içinde kaldım." dedi.

"Minik yüreklerin dev becerilerine şahitlik etmiş olduk."

Çelik yapılan çalışmaların çocukların iç dünyalarını anlatması açısından önemli olduğuna vurgu yaptıktan sonra "Bu tür açılışlar şu açıdan çok çok önemli; çocuklarımızın yaptıkları çalışmanın Adıyaman'daki kardeşlerimizin beğenisine çıkması, çocuklarımızı da bu anlamda daha fazla teşvik etmiş oluyor. Hem de ürünlerinin başkası tarafından değerlendirilecek olması onlar için yeteneklerini biraz daha yukarıda tutmaları, biraz daha gelişime müsait hale getirmelerini sağlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Çalışmaların bir zahmetin ürünü olduğunu dile getiren Çelik, ifadelerini şöyle devam ettirdi:

"El emeği göz nuru çalışmalarını ne olursa olsun görücüye çıkması gerekiyor, değerlendirilmesi gerekiyor. Çocuklarımızın en azından bundan sonraki çalışmalarında ışık tutacaktır. Resim deyip geçmemek lazımdır. Çünkü resim duyguların fotoğraf haline getirilmesidir. Birçok sözcükle anlatamadığımız duyguları düşünceleri bir resim karesine sığdırabildiğimizi unutmayalım. Hele hele bu söz konusu çocuksu şifreli mesajı çocuklar resimlerinde verir, ayrıntıda gizli duyguları, düşünceleri bundan dolayı resim sergisi deyip geçmiyorum. Bir fotoğraf sergisi değildir, bir duygu sevgisi, bir düşünce sevgisidir. Onların ruh halini yansıtan, memnuniyetinin, bakış açılarının resmine bakmaktayız."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.