Adıyaman Yelkovan köyü kutlu doğum etkinliği 2015 Peygamber Sevdalıları

Adıyaman Yelkovan köyü kutlu doğum etkinliği 2015 Peygamber Sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Kahta Çağrı-Der, ilçeye bağlı Yelkovan (Hemzeyin) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kâhta Çağrı-Der tarafından ilçeye bağlı Yelkovan (Hemzeyin) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Abdullah Yılmaz’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Peygamber Sevdalıları İlahi Grubu’nun Kürtçe Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kâhta Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın, Kürtçe yaptığı konuşmasında kendilerini Nisan ayına kavuşturduğu için Allah’a hamdettiğini söyleyerek “Nisan ayına girdiğimizde her taraf Muhammedi sevdayla coşuyor. Bizler Peygamberin hayatını iyi okuyup anlamalıyız, yoksa O’nun mücadelesini anlayamayız.” dedi.

Sahabelerin hayatının güzel örneklerle dolu olduğunu belirten Aydın, “Sahabeler, O’nu o kadar çok seviyorlardı ki, ayağına bir dikenin batmasına bile razı olamıyorlardı. Hz Sümeyra’ya bakın. Uhud savaşında babasını ve oğullarını şehit vermiştir. Ama onun tek derdi Resulullah’tı. Bizler ne kadar şükretsek, hamd etsek azdır. Bizler öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki, bütün kâinat O’nun yüzü suyu hürmetine yaratılıyor.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Medine Çocuk ilahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerden sonra Musab Aydın’ın yaptığı dua ile sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.