Ağır aksak işleyen kontrol noktaları eğitimi etkiliyor

Ağır aksak işleyen kontrol noktaları eğitimi etkiliyor

Şırnak’ın İdil ilçesi girişindeki güvenlik noktasında yapılan araç kontrolleri sebebiyle oluşan uzun kuyruklar eğitimin aksamasına neden oluyor.

Sokağa çıkma yasağının kısmen devam ettiği Şırnak’ın İdil (Hezex) ilçesine gitmek isteyenler, uzun süre ilçe girişindeki güvenlik noktasında bekletildikten sonra ancak içeriye girebiliyorlar.

Okulların açılması ile beraber taşımalı eğitim gören öğrenciler ve bununla beraber servisler ile okullarına ulaşmaya çalışan öğretmenler söz konusu güvenlik noktalarındaki araç kontrolleri nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Uzun araç kuyruğuyla yoğunlaşan trafik öğretmenlerin köylerdeki, öğrencilerin de ilçe merkezindeki okullarına geç gitmelerine neden oluyor. Bu uygulama nedeniyle öğretmen ve öğrenciler, sabahları okullarına, akşamları da evlerine ulaşmakta güçlük çekiyor.

Bunun yanı sıra köylerden İdil merkeze ihtiyaçlarını karşılamaya giden halk da kontrol noktalarında saatlerce araç kuyruklarında beklemek zorunda kalıyor. Araç aramalarının ağır aksak yapıldığını belirten sürücüler, 10 dakikalık yolda bazen 2 saat beklemek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor.

Daha önce de bölgedeki güvenlik noktalarında oluşan uzun araç kuyrukları nedeniyle halkın yaşadığı mağduriyetler gündeme gelmişti.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.