Ağrı, Nuh'un Gemisi konsepti ile EMİTT Fuarı’nda tanıtılacak

Ağrı, Nuh'un Gemisi konsepti ile EMİTT Fuarı’nda tanıtılacak

Dünyanın en büyük fuarları arasında kabul edilen EMİTT turizm fuarında Ağrı ili, Nuh'un Gemisi konsepti ile katılacak.

“İnsanlığın Dünyaya Yayıldığı Kent, AĞRI” sloganı ile Ağrı ilinin EMİTT turizm fuarında tanıtılacağı bildirildi. 22-25 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek fuara etkili bir tanıtımla katılacaklarını belirten Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, "Fuarda, Ağrı'nın değerlerini turizmcilere takdim edeceğiz. ‘İnsanlığın Dünyaya Yayıldığı Kent, AĞRI’ sloganı ile katılım göstereceğimiz fuarda; İshakpaşa Sarayı, Nuh'un Gemisi, Diyadin Jeotermali ve Ağrı Dağı'nı tanıtacağız. Ziyaretçilere yöresel ürünlerimizden Abdigör köftesini ikram edeceğiz. Turizmcilerin ilgi odağı olan fuarı, İstanbul'daki hemşerilerimizin de ziyaret etmesi için, oradaki Ağrı dernekleriyle koordineli çalışmalar yapıyoruz. Özenle hazırlandığımız standımıza, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilginin büyük olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Bu çalışmaların bölgedeki turizm talebine olumlu yansıyacağını ifade eden Vali Tekinarslan, “Serhat Kalkınma Ajansı tarafından (SERKA), Ağrı iline tahsis edilen 12'nci salondaki 1024 nolu standımıza başta Ağrılı hemşerilerimiz olmak üzere herkesi bekliyoruz” dedi.

 

Öte yandan, Türkiye’de düzenlenen en yüksek yabancı katılımlı fuar olma özelliğine sahip EMİTT’e bu yıl 70’in üzerinde ülkenin katılması bekleniyor. İstanbul TÜYAP'ta 19'uncu kez düzenlenecek fuara, ülkelerin yanı sıra kalkınma ajansları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, otel sahipleri, 150'den fazla belde ve il katılacak. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.