Ağrı’da 2 PKK’li tutuklandı

Ağrı’da 2 PKK’li tutuklandı

Ağrı Valiliği, PKK mensupları ile irtibatlı oldukları belirlenen kişilere yönelik il merkezi ile İstanbul ve Afyonkarahisar illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 2’sinin tutuklandığını açıkladı.

Ağrı Valiliği, kırsal alanlarda faaliyet gösteren PKK mensupları ile irtibatlı oldukları belirlenen kişilere yönelik il merkezi ile İstanbul ve Afyonkarahisar illerinde, 09 Şubat’ta eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 2’sinin, bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını açıkladı.

Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada,  “PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanında faaliyet gösteren örgüt mensupları ile irtibatlı olan, örgüt mensuplarının verdiği talimatlar doğrultusunda hareket ettiği anlaşılan  şüphelilerin yakalanmasına yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 09 Şubat 2017 günü ilimiz merkezinde, İstanbul ve Afyonkarahisar illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş ve operasyonda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.

 Şüphelilerin işlemleri tamamlanarak adli mercilere sevkleri sağlanmış olup, İ.T. ve A.Y. isimli 2 şüpheli “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan mahkemece tutuklanırken diğer 7 şüpheli hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiştir.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.