Ağrı'da Şehir Ormanı temeli atıldı

Ağrı'da Şehir Ormanı temeli atıldı

Ağrı'da, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Orman İşletme Müdürlüğü'nce yaptırılacak olan Şehir Ormanı için temel atma töreni düzenlendi.

Şehir Ormanı için düzenlenen temel atma törenine Vali Musa Işın, Ağrı Belediye Başkanı Sakık, Erzurum Orman Bölge Müdürü Mehmet Salih Çetiner, Özel İdare Genel Sekreteri Cesim Gökçe, Orman İşletme Müdürü Mustafa Albayrak, DSİ 85 Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan  Ağrı Valisi  Işın, alanın faaliyete sokulmasının güzel olacağını ifade etti.

Vali Işın konuşmasında, "Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından SERKA'ya proje hazırlanmış ve bu proje de kabul edilmiştir. 6 milyon SERKA, 2,5 milyon Özel İdare tarafından tedarik edilmiştir. Ayrıca DSİ kanalizasyonla ilgili olarak 5,5 milyon değerinde proje hazırlamıştır. Belediyemiz tarafından da burası imara açılmış ve alt yapı çalışmaları yapılacaktır. İnşallah burası faaliyete geçtiği zaman çok mükemmel olacaktır. İsmi ‘Şehir Ormanı’olarak geçiyor ama ben buna itiraz ediyorum. Ağrı Valiliği sitemizde açacağımız Anket ile buranın adını belirleyeceğiz. Bu Selahaddin Eyyubi mi, Ahmed-i Hani Hazretleri mi, ya da başkası mı olur, ona halkımız karar verecek. " dedi.

Vali Işın, buranın yapımı sırasında sık sık denetlemeye geleceğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ise bu projenin ülkeye, Ağrı'ya ve halka hayırlı olmasını dileyerek, "Buralar da barış yeşersin. Anneler çocukları ile dolaşırken kimsenin tedirgin olmayacağı, yaşayabileceğimiz bir Ağrı düşünüyorum. " ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Işın ve Sakık ile protokol üyeleri butona basarak kent ormanının temelini attı.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.