Ağrı'dan Suriye'ye yardım tırı yola çıktı

Ağrı'dan Suriye'ye yardım tırı yola çıktı

İçinde un, gıda ve bir miktar giyecek bulunan tır, Suriye'deki mağdurlara ulaştırılması için yola çıktı.

İHH, Memur-Sen, ÖNDER İmam Hatipler Derneği Ağrı şubelerinin organizesi ile hazırlanan insani yardım tırı yola çıkmadan önce uğurlama programı gerçekleştirildi.

"Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" sloganı bu kampanyayı yürüttüklerini belirten İHH Ağrı Şube Başkanı Kerem Engin, iç savaşın 9'uncu yılına girdiği Suriye'de yüz binlerce Suriyelinin hayatını kaybettiği ve milyonlarcasının ise mülteci durumuna düştüğünü söyledi.

Engin, "BM Mülteciler Yüksek Komiserliğine göre, iç savaş nedeniyle 6,7 milyon Suriyeli mülteci konumuna düştü. Bu kişilerin yaklaşık 3,6 milyonuna Türkiye tek başına ev sahipliği yapıyor. Diğer taraftan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) yayımladığı raporda, Suriye'deki iç savaşta 2014-2019'da 5 bin 427 çocuğun öldüğü belirtildi. Suriye'nin kuzeybatısında Aralık 2019'dan bu yana günlük ortalama 6 bin çocuğun, 2019 sonu itibarıyla ise 2,6 milyon çocuğun ülke içinde yerinden edildiği ifade edildi. Raporda, 5 milyonu Suriye içinde ve 2,5 milyonu komşu ülkelerde olmak üzere 7,5 milyon çocuğun ise yardıma muhtaç olduğu vurgulandı. Suriye’de uzun yıllardır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insan yardıma muhtaç halde hayatına devam ediyor. Kışın gelmesiyle kamplarda yaşam daha zor hale gelecek. Coronavirusün bütün dünyada arttığı bu zor günlerde, Suriye’de kış mevsimi artık daha tehlikeli." açıklamasında bulundu.

Kerem Engin, "Çadırların ısınması, çocukların kışlık kıyafetleriyle oyunlar oynaması için İHH İnsani Yardım Vakfı harekete geçiyor. Suriye’de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran İHH, şimdi de "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" diyerek zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında bu gün 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden ve Ağrı'dan yüzlerce insani yardım TIR'ı Suriye için hareket edecek." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Ağrı İl Temsilcisi Abdurrahman Aslan ise, "Yaşadığımız Ortadoğu coğrafasının kaderi olarak zuhur eden mülteci durumuna binaen ve 10 Aralık İnsan Hakları Gününde bu anlamlı yardım çalışmasının oluşmasına emek veren herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

ÖNDER İmam Hatipleri Derneği Ağrı Şube Başkanı Tekin Ergül, "Bu yardım kampanyasının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye halkı her zaman mültecilere, yetimlere, kimsesizlere sahip çıkmıştır." dedi.

81 ilde aynı anda yardım tırları yola çıktı.


Ağrı'dan Suriye'ye yardım tırı yola çıktı

Ağrı'dan Suriye'ye yardım tırı yola çıktı

Ağrı'dan Suriye'ye yardım tırı yola çıktı

Ağrı'dan Suriye'ye yardım tırı yola çıktı

Ağrı'dan Suriye'ye yardım tırı yola çıktı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.