Ambulans skandalına inceleme

Ambulans skandalına inceleme

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü, ambulansta yedek oksijen tüpü olmadığı için bir vatandaşın hayatını kaybettiği iddiaları üzerine inceleme başlattı.

ŞIRNAK - Uludere(Qilaban) Belediyesi Meclis Üyesi Abdülkerim Altürk'ün astım hastası eşi Asiye Altürk'ün ambulansta yedek oksijen tüpü olmadığı için eşinin hayatını kaybetmesi ile ilgili iddiaları üzerine Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı.

 

Dün İLKHA konuşan Altürk, eşinin vefat ettiği olay ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı: "Eşim aniden fenalaştı, bende ilke önce Uludere Devlet Hastanesi'ne kaldırdım, doktorlar bana, 'eşini Şırnak'a ambulans ile sevk edeceğiz' dediler. Bende kendilerine; eşim çok rahatsız olduğu için ambulans ile göndermeyin dememe rağmen eşimi Şırnak Devlet Hastanesine sevk ettiler. 12 - 13 kilometre mesafe yol aldıktan sonra, ambulansta ki oksijen tüpü bitti. Eşim daha da fenalaştı. Ambulanstaki sağlık personelini bize yedek tüplerinin olmadığını söyledi. Bizde eşimi, yol üzerinde bulunan Besta Askeri Birliği'ne götürdük. Burada Askerler ilk müdahaleyi yaptıktan sonra eşimi, Şırnak Devlet Hastanesi götürdük. Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar tarafından yapılan müdahalelere rağmen eşim kurtarılamayarak yaşamını yitirdi"

 

Öte yandan, Asiye Altürk'ün Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna götürülen cenazesi Uludere'ye getirilerek toprağa verildi.
(Abit Dündar -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.