Ambulansta oksijen tüpü bittiği için eşim öldü iddiası

Ambulansta oksijen tüpü bittiği için eşim öldü iddiası

Uludere (Qilaban) Belediyesi Meclis Üyesi Abdülkerim Altürk, astım hastası olan eşinin, ambulansta yedek oksijen tüpü olmadığından dolayı öldüğünü iddia etti.

ŞIRNAK - Şırnak (Şirnex)'ın Uludere (Qilaban) Belediyesi Meclis Üyesi Abdülkerim Altürk, astım hastası eşi Asiye Altürk'ün rahatsızlanmasıyla, eşini Uludere Devlet Hastanesine kaldırdığını oradan da Şırnak'a, yedek oksijen tüpü olmayan bir ambulans ile sevk edildiğini belirterek, ambulansta yedek oksijen tüpünün olmayışından dolayı eşinin öldüğünü iddia etti.

 

Dün akşam saat 18 00 - 19 00 sıralarda yaşanan olayı, İlke Haber Ajans'ı muhabirine telefon ile anlatan Abdulkerim Altürk, eşinin astım hastası olduğunu belirtikten sonra, "Eşim aniden fenalaştı, bende ilke önce Uludere Devlet Hastanesi'ne kaldırdım, doktorlar bana, 'eşini Şırnak'a ambulans ile sevk edeceğiz' dediler. Bende kendilerine; eşim çok rahatsız olduğu için ambulans ile göndermeyin dememe rağmen eşim Şırnak Devlet Hastanesine sevk ettiler. 12 - 13 kilometre mesafe yol aldıktan sonra, ambulansta ki oksijen tüpü bitti. Eşim daha da fenalaştı. Ambulanstaki sağlık personelini bize yedek tüplerinin olmadığını söyledi. Bizde eşimi, yol üzerinde bulunan Besta Askeri Birliği'ne götürdük. Burada Askerler ilk müdahaleyi yaptıktan sonra eşimi, Şırnak Devlet Hastanesi götürdük. Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar tarafından yapılan müdahalelere rağmen eşim kurtarılamayarak yaşamını yetirdi" dedi.

 

Altürk polise, ambulansta yedek oksijen tüpü olmadığı için eşinin öldüğünü belirterek, Uludere Devlet Hastanesi yönetimine suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi. (Abit Dündar -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.