ASİM'den Ramazan ayı öncesi belediye ve müftülüğe çağrı

ASİM'den Ramazan ayı öncesi belediye ve müftülüğe çağrı

​Nisan ayı istişare toplantısını Çukurova İlim Vakfı ev sahipliğinde gerçekleştiren Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM), Ramazan ayı öncesi belediye ve müftülüğe çağrıda bulundu.

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM), aylık olağan toplantısında özellikle yaklaşan mübarek Ramazan ayı üzerinde istişarelerde bulunuldu.

ASİM toplantısında, STK’lar, Belediyeler ve Müftülüklere yönelik, Ramazan ayı öncesi önemli kararlar alındı. Konunun muhataplarına "şimdiden gerekli uyarı ve önerileri yapıyoruz." denildi.

Başta ASİM üyeleri olmak üzere, Ramazan ayı boyunca israftan kaçınılması gerektiği, lüks ortamlarda israf yapılan bir iftar sofrasında değil, aileler ile birlikte yetim, yoksul ve ihtiyaç sahibi insanların arasında olmaya özen gösterilmesi, özellikle belediyelere arınma ayı olan Ramazanda gösteriş israf ve Ramazan ayının ruhuna ters düşecek şenlik, şölen ve karnaval türü etkinliklerden ve israftan kaçınılması, STK’lar ile işbirliği yaparak yetim, yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yönelik iftar çadırları ve Ramazan kumanyaları dağıtılması tavsiye edildi.

Ayrıca Adana İl Müftüsü Hasan Çınar ve tüm imamlara şimdiden camilerde kadınlara, engellilere ve çocuklara yönelik daha nezih ortamların hazırlanması, imamların yaşlı ve engelli vatandaşların göz önünde bulundurmak suretiyle teravih kıldırmaları çocuklara daha fazla tolerans gösterilmesi tavsiye edildi.

ASİM her yıl olduğu gibi bu yıl da ümmet iftarını Ramazan ayının ilk haftası tarihi Ulu Cami önünde yapma kararı alarak vatandaşları ümmet iftarına davet etti.

Ayrıca alınan önemli diğer karar ise ASİM bünyesinde kadınların koordineli çalışması ve aile bağlarının güçlenmesi için ASİM Hanımlar Yapılanması ve yine üye STK'lar ile Gençlik Yapılanması kararı alındı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.