Avrupa Yetim-Der Balkan yetimlerine de ulaştı

Avrupa Yetim-Der Balkan yetimlerine de ulaştı

Uluslararası yardım kuruluşları olan Avrupa Yetim-Der ve İHO EBRAR, Karadağ’daki yetimlere çeşitli yardımlarda bulundu.

Dünya’nın çeşitli yerlerinde başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla ismini duyuran Avrupa Yetim-Der ve İHO-EBRAR, Balkan ülkelerinden Karadağ’da (Montenegro) yetim ve muhtaçların kışlık ihtiyaçlarını gidermek için yardımlarını ulaştırdı.

 

Nüfusunun üçte biri Müslüman olan Karadağ’a ulaşan, buradaki yetim ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar giderek kışlık ihtiyaçlarını gideren Avrupa Yetim-Der ve İHO-EBRAR, hayırseverlerin bağışladığı yardımları, Karadağ’ın Başkenti Podgoritsa, Gusinye, Ostros, Ulçiny, Petnitsa, Biyelo Pole, Plav, Rojave ve Berane şehirlerinde dağıttı.

 

Karadağ’da yüzlerce aileye ulaşarak acil ihtiyaçlarını gideren Avrupa Yetim-Der ve İHO-EBRAR’a hayır dualarında bulunan yetim ve mağdur aileler, yapılan yardımlardan dolayı büyük sevinç yaşadı.

 

2015 kış yardımları projesi kapsamında Avrupa Yetim-Der Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş’in koordine ettiği, İHO-EBRAR İsviçre gönüllüsü Lokman Genç ve Avrupa Yetim-Der Gönüllüsü Hasan Kuyuldar’ın da yer aldığı yardım ekibi, Kışlık gıda, erzak ve battaniyeleri yüzlerce aileye ulaştırdı. Hayırseverlerin gönüllüler aracılığıyla yetim çocuklara ulaştırılmak üzere gönderdiği zarflar ise ihtiyaç sahibi yetimlere verildi. (Hamza Korkut - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.